19. mai startet produksjonen av elektriske Mazda MX-30 ved fabrikken Ujina Nr. 1 i Hiroshima, Japan. Mazdas første serieproduserte elbil er en kompakt-SUV som er designet hovedsaklig med tanke på Europa.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

— Vi er glade for å bekrefte at produksjonsstarten er i rute som planlagt. Det betyr at leveringer til norske kunder vil starte i september, som tidligere kommunisert» sier Petter Chr. Grüner Brinch, PR & produktsjef i Mazda Motor Norge.

Rekkevidde på 200 km

MX-30 er utstyrt med Mazdas nye forhjulsdrevne elektriske drivlinje, e-Skyactiv. Motoren yter 145 hk og er koblet til et lithium-ion batteri på 35.5 kWt som gir en rekkevidde på 200 km (WLTP, kombinert kjøring).

Mazda MX-30 lanseres i Norge med en pris fra kr 249.900 inkl levering. Kunder som bestiller innen utgangen av juni har tilgang på lanseringsmodellen First Edition som inkluderer mye attraktivt utstyr og ferdig montert hjemmelader fra DEFA.