Den elektriske SUV-en med rommelig interiør og lang rekkevidde er som skapt for norske forhold.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

ID.4 lanseres i slutten av 2020

Konseptbilen ID. CROZZ er nå blitt til ID.4. Prototypen av ID.4 skulle blitt vist på bilutstillingen i Genève (Utstillingen ble som kjent kansellert). ID.4 skal lanseres i Europa mot slutten av 2020.

Navnet plasserer bilen tydelig: 4-tallet indikerer at den nye modellen er et nytt tilskudd til ID.-familien etter ID.3 – bilen som åpnet det tredje hovedkapittelet i Volkswagens historie, etter Bobla og Golf. Forkortelsen ID. står for intelligent design, identitet og visjonære teknologier.

Foto: Volkswagen

Rekkevidde på opptil 500 km

Fronten er kort, akselavstanden er lang, noe som gir gode plassforhold innvendig. Fører og passasjerer i ID.4 tar plass i et luftig og lyst interiør, som kalles «Open Space».

I første omgang kommer ID.4 med bakhjulstrekk, men senere også som en kraftfull elektrisk firehjulstrekker. Høyvoltbatteriet er plassert under kupéen, noe som sikrer et lavt tyngdepunkt og en jevn vektfordeling mellom akslene.

Batteriet kan lades med trefaset vekselstrøm som standard (AC), og hurtiglades med likestrøm (DC). Avhengig av batteristørrelse vil rekkevidde på inntil 500 km være mulig.

ID.4 er ryktet å ha en pris rundt 400.000 kroner, men enn så lenge er dette ett rykte.

Foto: Volkswagen

Store planer framover

I 2019 nådde selskapet viktige milepæler, for eksempel med verdenspremiere og produksjonsstart av ID.3. Markedslanseringen av ID.-familien er Volkswagens øverste prioritet i 2020, og de første ID.3 1st vil bli å finne på norske veier i sommer.

I de kommende årene sikter Volkswagen mot å bli verdensledende innen elektrisk mobilitet. For å nå det målet, investerer selskapet 33 milliarder euro fordelt på hele Volkswagengruppen innen 2024. 11 milliarder av disse er øremerket Volkswagen.

Foto: Volkswagen