Volkswagen bekrefter at elbilen blir deres første med selvkjørende egenskaper.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Selvkjørende egenskaper listes opp etter nivåer. Volkswagens ID.BUZZ vil bli helt selvkjørende på nivå fire, skriver motor. Nyheten ble plukket opp på et forum, der sjefen for selvkjøring i Volkswagen, Alex Hitzinger, bekreftet nyheten.

Selvkjøring vil i første omgang kun gjelde kommersiell transport av varer og mennesker.

Lang rekkevidde

Det var i Arendal sentrum under Arendalsuka, Norges største politiske møteplass, at Volkswagen for første gang stilte ut deres nye el-van ID.BUZZ i Norge i fjord høst. De som tok turen dit fikk bekreftet at blir en spennende designperle når den kommer i 2022.

Rekkevidden er opp til 600 kilometer, forklarte Frank Welsch, Volkswagens utviklingssjef da elbil-konseptet ble presentert tilbake i 2017. Med en ladeeffekt på 150 kW tar det rundt tretti minutter å lade batteriet til 80 prosent. Lithiumbatteriet har en kapasitet på 111 kWh.

God plass

Konseptbilen har plass til åtte seter, noe som gjør den til romsligere enn noen annen elbil på markedet. Bilen har en lengde på 494 cm, en bredde på 198 cm og en høyde på 196 cm. Akselavstanden er på hele 330 cm, og har et bagasjerom som tar fra 660 til 4600 liter.

Foto: Volkswagen

Satser på teknologi

Innvendig finnes ikke lenger et vanlig førermiljø. I stedet prosesserer ID.BUZZ viktig informasjon ved hjelp av AR (Augmented Reality), Head-up Display i førerens synsfelt – i 3D, i et virtuelt format på veien. Funksjoner som infotainment og klimaanlegg styres med et avtagbart nettbrett. De viktigste funksjonene for å kjøre bilen selv finnes imidlertid på rattet. Den indre delen av rattet er ikke utrustet med knapper, men består i stedet av en slags berøringsskjerm.

Selvkjørende el-VAN

På teknologimessen CES i Las Vegas, på starten av nyåret, bekreftet den tyske giganten at de planlegger en selvkjørende versjon av ID.BUZZ. Den skal kunne brukes til å levere pakker og til å frakte folk som en minibuss, ifølge nettestedet Electrek, som har pratet med sjef for selvkjøring, Alex Hitzinger, i VW.

De selvkjørende versjonene av ID.BUZZ vil komme i tillegg til utgaver som er tilpasset privatmarkedet