Opel fortsetter elektrifiseringen av sine modeller med helt nye Mokka, den første bilen som viser merkets nye designspråk, både utvendig og innvendig.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Nye Opel Mokka er 12,5 centimeter kortere enn forrige generasjon, men har likevel plass til fem passasjerer og 350 liter bagasje. Med en total lengde på 4,15 meter er den like praktisk i byen, som på landeveien.

Korte overheng gir et tøft utseende, og nykommeren er den første modellen som får merkets nye ansikt: Opel Vizor. Innvendig får den Opel Pure Panel, et heldigitalt grensesnitt som gir en tydelig og ren brukeropplevelse der fokuset er på den informasjonen du virkelig trenger. Målet har vært å holde førerens fokus på veien, og kun de viktigste funksjonene vises i displayet. Dermed har man også unngått at føreren må på inn på undermenyer for å finne funksjoner.

– Dette er Opels fremtid, og vi gleder oss stort til å få denne bilen til Norge, sier Reidar Holtedahl, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Rekkevidde på over 300 km

Nye Opel Mokka er basert på plattformen CMP. Denne effektive plattformen tillater at Mokka kan leveres både som elbil, og med forbrenningsmotorer. Takket være arbeidet til ingeniørteamet i Rüsselsheim, er vekten redusert med 120 kilo sammenlignet med forrige generasjon Mokka.

En motor på 136 hester (100 kW) og et moment på 260 Newtonmeter, i kombinasjon med lavt tyngdepunkt og 30 prosent økt vridningsstivhet, sørger for mye kjøreglede i kombinasjon med god effektivitet.

Føreren kan påvirke rekkevidden ved å velge mellom tre ulike kjøremodus – Normal, Eco og Sport. Sistnevnte sørger for økt respons og mer sportslig dynamikk, mens Eco sørger for optimalisert rekkevidde.

Nye Opel Mokka har en rekkevidde på 322 km WLTP.

Takket være støtte for 100 kW hurtiglading, kan 80 prosent av batteriet lades på 30 minutter. For den som ønsker det, kan nye Opel Mokka leveres med 11 kW ombordlader.

Klar struktur

Da Mokka ble lansert i 2012 fremsto den som en kompakt og tøff SUV. Nye Opel Mokka har tatt dette et hakk lenger, ikke minst gjennom kortere overheng (6,1 centimeter foran og 6,6 centimeter bak).

Mokka er den første modellen fra Opel som bærer den svært karakteristisk fronten: Opel Vizor. Frontdesignet strekker seg over hele bilens front, og inkluderer en svært tydelig blitz. Dette rammes inn av IntelliLux LED Matrix-lysene og kjørelysene med den kjente vingesignaturen. Det nye frontdesignet vil prege alle Opels modeller i årene fremover.

– Nye Opel Mokka viser hvordan fremtiden til Opels designspråk vil se ut. De kombinerer tysk moderne design med et klart og tydelig brukergrensesnitt, sier designsjef hos Opel, Mark Adams.

Nye Opel Mokka er ventet til Norge i begynnelsen av 2021.

Foto: Opel