Det er skuffende at satsing på lading av elbil ikke er prioritert med en eneste krone i krisepakken, mener Elbilforeningen. Det mangler også satsing på hurtiglading.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Lading for borettslag og sameier

 – En støtteordning for lading av elbil i borettslag og sameier kan raskt få fart i norsk økonomi og gi arbeid og oppdrag i elektrobransjen. Vi håper Stortinget tar ansvar og får på plass støtteordningen, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

Det bor i dag 600.000 beboere i borettslag. Manglende mulighet til å lade er et stort hinder for at folk skal kunne kjøpe elbil. Av beboere i borettslag og sameier er det kun 19 prosent som oppgir til Elbilbarometeret 2020 at de planlegger installering av lading fremover.

EU satser på ladeinfrastruktur

Tidligere denne uken la EU fram en grønn krisepakke som blant annet skal satse på å doble antallet ladestasjoner med 1 million innen 2025.

 – EU satser konkret på ladeinfrastuktur i sine krisepakker. Gjør som Europa, investér i lading, oppfordrer Christina Bu.

Norsk elbilforening foreslår at Statens vegvesen får i oppdrag å planlegge for den storstilte hurtigladeutbyggingen som trengs langs veier i hele landet, og foreslår en bevilgning på 50 millioner kroner til formålet. 

Foto: Elbilforeningen