Volvo Cars har inngått et samarbeid som gjør at merkets elbilkunder snart vil få tilgang til over 200 000 ladepunkter i Europa, gjennom en tjeneste levert av selskapet Plugsurfing.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

En av Europas største leverandører

Plugsurfing er en av Europas største og raskest voksende leverandører som samler flere ladenettverk i én tjeneste. Gjennom avtalen med Plugsurfing gir Volvo sine elbilkunder muligheten til enkelt å kunne lade bilen, uavhengig av hvor de er på det europeiske kontinentet, og uten at de vil trenge en rekke ulike nasjonale abonnementer.

Alle helelektriske Volvo Recharge-modeller i Europa vil leveres med en Plugsurfing-konto. Kontoen gir kundene tilgang til tusenvis av lokale ladepunkter og gjør det enkelt å reise på tvers av landegrensene, selv med en elbil.

Ladekort eller app

Kundene vil kunne lade bilene ved å bruke et ladekort eller en smarttelefon-app på alle ladepunktene som Plugsurfing har tilgang til i sitt nettverk. Tjenesten er tilgjengelig i 38 land. Ladesesjonene og betalingen behandles på månedlig basis, og Plugsurfing låser ikke kundene til et abonnement for å bruk tjenesten.

– Plugsurfings tjeneste vil dekke ladebehovet ditt enten du er på langtur eller bedriver daglig kjøring og lading. Denne tryggheten gjør det både behagelig og bekymringsfritt å kjøre en elektrisk Volvo, sier Björn Annwall, som leder Volvo Cars i Europa, Midt-Østen og Afrika.

Prinfo om hvert ladepunkt

Volvo-kundene kan filtrere ladepunkter basert på geografi, tilgjengelighet i sanntid og ladehastighet ved å bruke Plugsurfings applikasjon eller det Android-baserte infotainment systemet i bilen. Applikasjonen viser også prisinformasjon for hvert ladepunkt, noe som bidrar til å gjøre ladeprosessen både enkel og oversiktlig.

Akkurat som Volvo Cars, har Plugsurfing et dedikert fokus på bærekraft og selskapet fortsetter å utvikle sitt leverandørnettverk som de tilstreber at skal bestå av leverandører som får strøm fra fornybare energikilder.

Bærekraft

– Sammen med Volvo Cars har vi et sterkt fokus på bærekraft og det å gjøre lading enkelt. Både Volvo Cars og Plugsurfing satser på elektrisk mobilitet og har mål om at nullutslippsmobilitet skal bli en virkelighet for fremtidens bilførere, sier Anne Jalkala, CEO i Plugsurfing.

Volvo Cars vil rulle ut Plugsurfing-tjenesten når leveringer av XC40 Recharge Pure Electric starter senere i 2020.

XC40 Recharge Pure Electric er den første bilen i en familie av helelektriske biler fra Volvo Cars, og selskapets første helelektriske SUV. Helelektriske XC40 har firehjulsdrift og en elektrisk rekkevidde på over 400 kilometer (WLTP) som kan oppnås på én lading. Batteriet kan lades opp til 80 prosent kapasitet på 40 minutter med en hurtiglader.

Volvo Cars skal lansere flere helelektriske biler de kommende årene og selskapet har et mål om at halvparten av nybilsalget i 2025 skal bestå av helelektriske modeller og at resten skal være hybrid-varianter.