På bilutstillingen i Tokyo presenterte Nissan i fjor sitt elbil-konseptet Ariya. Modellen er en crossover SUV med firehjulstrekk, og nå kommer de med flere avsløringer om den kommende storselgeren: Verdenslanseringen av produksjonsmodellen blir den 15. juli kl. 07.00

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Avdukningen av bilen vil bli kringkastet globalt direkte fra Nissan Panilion i Yokohama, Japan via nettsiden www.THENISSANNEXT.com
Konsernsjef Mackoto Uchida, viseadministrerende direktør Aswani Gupta og toppsjef for globalt design i Nissan, Alfonso Albaisa er bare noen av konsernledelsen som vil ta del i lanseringen.

Rekkevidde på 500 km

Det Nissan opplyste om av spesifikasjoner var størrelsen. Ariya er 4,6 meter lang, 1,92 bred og 1,63 høy. Det kan sammenlignes med romslige SUV’er som Toyota RAV og Honda CR-V.

Nissan har ikke bekreftet noe om rekkevidde hittil, men fagbladet Autonews har tidligere hevdet at elbilen vil få en rekkevidde på rundt 500 km når den kommer i 2021. Prisen hevder fagbladet vil være rimelig, og helt sikkert sammenlignbar med Tesla Model Y, Skodas framtidige el-SUV og Fords Mustang-inspirerte el-SUV. Det betyr at du som forbruker fra 2020 og framover vil få svært mange el-SUV’er tilgjengelig. I tillegg kommer flere kinesiske og andre el-SUV’er på markedet.

Fra før av har Nissan hatt stor suksess med sin LEAF, som er Norges mest solgte elbil gjennom tidene med sine over 60 000 på norske veier.

Det nye firehjulsdriftsystemet, e-4ORCE, vil bli tilgjengelig på den kommende Nissan Ariya, som ble vist på CES-utstillingen, og som får sin verdenslansering senere i 2020.

Foto: Nissan