Elon Musk og Tesla hevder Rivian stjeler deres ansatte, og skal ha instruert en av de til å stjele forretningshemmeligheter fra Tesla.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

I søksmålet fra Tesla hevder elbilgiganten at Rivian har rekruttert ansatte, og oppfordret de til å stjele konfidensiell informasjon fra Tesla.

Rivian mener søksmålet fra Tesla er basert på grunnløse beskyldninger, skriver CNN:

– Påstandene i søksmålet er grunnløse og er i strid med Rivians kultur, etos og selskapspolitikk. Når noen slutter seg til Rivian, krever vi at alle ansatte bekrefter at de ikke har og ikke vil introdusere tidligere arbeidsgiveres immaterielle eiendommer i Rivian-systemer, svarte en talsperson for Rivian til pressen.

Hittil har Rivian ansatt 178 tidligere Tesla-ansatte.

Imponerte stort

Rivian imponerte alle på LA Auto Show i november i 2018 med sin elektriske pickup og SUV, som de kaller R1T pickup og R1S SUV

Elbilene me de største batteripakken er ventet å få en rekkevidde på over 640 kilometer fra et batteri på 180 kWh. Null til 100 km/t skal gå på rundt tre sekunder. Påstått kundelevering skal starte i slutten av 2020.

Store invisteringer

På slutten av fjoråret ble det bekreftet at Amazon, Ford og to investeringsfond har spyttet inn 11,5 friske milliarder i elbilsatsingen til Rivian.

– Denne investeringen viser tillit til vårt team, produkter, teknologi og strategi. Vi er ekstremt glade for å få støtte fra så sterke aksjonærer, sier RJ Scaring, sjef i Rivian, etter at investeringen på 11,5 milliarder ble gjort kjent.

Det er nå liten tvil om at Rivian sin el-SUV og el-pickup blir å se mot slutten av neste år- aller først i USA. De nye milliarden er god nyheter for selskapet som både i SUV-segmentet, men nå også i pickup-klassen, får sterk konkurranse fra Teslas Cybertruck.