Det var tre helt vanlige Hyundai KONA som ble testet, og alle tre kom seg over 1000 km i rekkeviddetesten der de simulerte bykjøring på bane.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Rekkeviddetesten ble gjennomført av Dekra, som er verdens tredje største kontrollorgan for kjøretøy, skriver Motor.no. Det var på racingbanen Lausizetring at elbilene måtte simulere bykjøring med å stoppe ved kryss, kjør i 30-soner og forholde seg til annen trafikk.

Over 1000 km i rekkevidde

Det var en blanding av journalister, teknikere og ansatte i Hyundai som gjennomførte testen i de tre elbilene, som har en offisielle rekkevidde på 484 km. Totalt ble det foretatt 36 sjåførbytter underveis i de 29 varmegradene, og snittfarten for de tre bilene lå fra 29 km/t til 31 km/t.

Alle tre bilene gikk over 1000 km i testen:

  • 1.018,7 kilometer
  • 1.024,1 kilometer
  • 1.026,0 kilometer

Rekkeviddetesten til Dekra kan naturlig nok ikke sammenlignes med en vanlig rekkeviddetest. Men den viser hvor lang elbilene kan gå under ideelle forhold i tettbygde strøk.