Jaguar kutter prisen med over 100 000 kroner når billigutgaven av I-PACE blir tilgjengelig for norske kunder.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Jaguar har levert nesten 5000 I-PACE på norske veier siden den ble tilgjengelig i 2018. Siden den gang har elbilen fått en høyere pris på grunn av blant annet valutaendringer, og starter nå fra 709 000 kroner. Nå kutter de prisen, men ikke rekkevidden, med nye I-PACE EV320

Fra 590 000 kroner

Eneste forskjellen mellom nye I-PACE og den eksisterende er at det blir litt færre hestekrefter. I stedet for 400 hestekrefter, får du nå 320. Det påvirker sprinten fra 0-100 km/t, som nå gjennomføres på 6,4 sekunder i stedet for 4,8. Men batteripakken er helt lik, og billigutgaven vil også ha 90 kWh som gir en rekkevidde på 470 km.

I-PACE EV320 kommer som tre forskjellige kampanjer med ulikt tilbehørutstyr. I-PACE S Prime har en kampanjepris på 599.900, I-PACE S Advanced koster 629.900, og toppmodellen I-PACE SE Sport, 699.900.

– Vi har justert prisen, og samtidig inkludert nyheter fra I-PACE 21MY som tredelt baksete, det nye Pivi- Pro infotainmentsystemet, forbedret oppdateringssystem og nytt 3D-kamera. Dette er samme bil, bare billigere, sier Vilde Riise, PR og kommunikasjonsansvarlig for Jaguar Land Rover Norge. 

Begrenset periode

Pris-kuttet skjer nok på grunn av økt konkurranse fra blant annet Audi e-tron som også tidligere har lansert billigutgaver som e-tron 50. I tillegg kommer det langt flere konkurrenter i denne elbil-klassen framover.

Modellen er tilgjengelig for bestilling i Norge fra og med i dag, i en begrenset periode fra oktober-desember 2020.