Sammen med lanseringen av Volkswagens ID. 3 viser et nytt solenergianlegg i Lillestrøm vei for Møller Mobility Groups bærekraftsatsing. På vei mot målet om et utslippsfritt nybilmarked i 2025 etterlyser konsernet flere tiltak også fra myndighetene.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Ministeren åpnte anlegget

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) åpnet i dag Møller Eiendoms solenergianlegg i Leiraveien i Lillestrøm. Det nye anlegget består av nærmere 800 solcellepaneler, som i løpet av ett år skal produsere rundt 175 000 kWh strøm. Ambisjonen er at dette anlegget blir et av flere som skal installeres på Møller Eiendoms bygg i tiden fremover.

– Dette er et utrolig kult prosjekt! I Norge trenger vi at offentlige og private aktører investerer i fornybar energi og bærekraftige løsninger. Utslippene i Norge har gått ned i fire år på rad, men vi trenger stadig mer fornybar energi. Solceller har stort potensial og flere og flere bruker bygningsmassen til å produsere energi. Dette tiltaket er derfor et viktig bidrag i den store helheten, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Skal få et utslippsfritt nybilmarked

Hele konsernet Møller Mobility Group jobber samlet for å bidra til at myndighetenes ambisjoner om et utslippsfritt nybilmarked i 2025 kan realiseres.

– Volkswagen har ambisjoner om å utelukkende selge nullutslippsbiler i 2025. For å følge opp de uttalte ambisjonene våre rundt utslippsreduksjoner og mer bærekraftig drift, må vi også kunne vise til håndfaste løsninger på vei mot 2025-visjonen. Vi har kraft til å bidra på flere områder, noe lanseringen av nye Volkswagen ID. 3 og Møller Eiendoms nye solenergianlegg i Leireveien illustrerer tydelig på hver sin måte, sier Ulf Tore Hekneby, direktør for Harald A. Møller AS.

Møller Mobility Group er tydelige på at 2025-målet er realistisk, og i konsernets egne prognoser for 2025 er det utelukkende nullutslippsbiler. Tilgangen til biler, og et tilstrekkelig utvalg modeller, er vesentlig for å nå målet. I tillegg stilles det krav til myndighetene i arbeidet med å legge til rette for nullutslippsalterantivene.

Norge i front med elbil-satsing

– Med Norges største bilmerke i front har vi tatt lederskap i arbeidet med å elektrifisere det norske bilmarkedet. Insentivene fra myndighetene fungerer, og 2025-målet er innen rekkevidde om insentivene videreføres parallelt med at neste generasjon elbiler blir tilgjengelig for folk flest. Vi forbereder oss på en betydelig økning i antall elbiler på norske veier fremover, og da må ladeinfrastrukturen utvikles i samme takt, sier Hekneby.