Får ladehastighet på opptil 32 kilometer per minutt. Kompatibel med 350 kW lynladere.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Lucid Motors, produsenten av elbilen Lucid Air, har laget den raskest ladende elbilen som noensinne har vært tilgjengelig. Air får en ladehastighet på opptil 32 kilometer per minutt. Under virkelige forhold på veien vil 20 minutters lading gi en rekkevidde på 483 kilometer.

Kraftig arkitektur

Denne rekordhurtige ladingen har blitt mulig gjennom en kraftig elektrisk arkitektur på mer enn 900 volt, spesialutviklede litium-ionbattericeller, et sofistikert batteri- og varmestyringssystem, samt Lucid Airs drivverk, utviklet for maksimal effektivitet i alle ledd.

Videre har Lucid Air fått den integrerte ladeinnretningen «Wunderbox», som kombinerer flere vanligvis adskilte funksjoner i en plasseffektiv boks. Gjennom Wunderbox blir Lucid Air fullt ut kompatibel med alle offentlige ladestasjoner, inkludert markedets nyeste 350 kilowatts lynladere.

Designet for rekkevidde

– Vi har designet absolutt alt ved Lucid Air internt for å gjøre den så effektiv som overhodet mulig, fra drivverket til det aerodynamiske. Slik har vi satt en ny elbil-standard, for eksempel med en rekkevidde på 832 kilometer, sier Eric Bach, som er Lucid Motors sjef for produktutvikling (Vice President of Hardware Engineering).

– Gjennom den effektive arkitekturen på mer enn 900 volt, og vår egenutviklede Wunderbox, har vi betydelig økt hurtigheten på energien som tilføres og omsettes i bilen. Slik har vi skapt verdens raskest ladende elbil som er klar for morgendagens lademuligheter, sier Bach.

Multikompatibel

Lucid Air kommer med CCS-kontakt (Combined Charging System) og kan lades på enhver hurtigladestasjon. Den booster automatisk spenningen slik at den alltid lader på raskest mulig måte. Alle bilene kommer med en standard ladekabel som kan brukes hjemme. I tillegg har Lucid utviklet en hjemmeladestasjon (Lucid Connected Home Charging Station), som er en av de første AC ladestasjonene med toveis ladefunksjon. Det innebærer at Air-eiere kan lade mer kostnadseffektivt, og samtidig bruke bilen som en midlertidig energireserve for hjemmet sitt.

Lucid Airs ladeegenskaper inkluderer:  

  • DC hurtiglading som gir opptil 32 kilometer rekkevidde per minutt, med maksimal laderate på mer enn 300 kilowatt.
  • Ultrakraftig, 900 V+ elektrisk arkitektur
  • 19,2 kilowatt innebygd AC lader som gir AC-lading på opptil 129 kilometer per time
  • Markedets bredeste tilbud av ladekompabilitet fra AC 1 og 2, til den mest kraftige DC hurtigladingen (nivå 3), gjennom den universelle CCS-kontakten.
  • Fullt utviklet toveis ladefunksjon som gir mulighet for overføring av strøm fra bilen til strømnettet (Vehicle-to-Grid, V2G) og til andre biler (Vehicle-to-Vehicle, V2V). Lucid kaller dette Vehicle-to-Everything (V2X).

Foto: Lucid Motors