Det elektriske bilmerket Polestar åpnet i oktober 2019 sitt første visningssenter, Polestar Space, i Oslo. Selskapet har som mål å åpne 50 Spaces i løpet av 2020, og kan nå bekrefte ytterligere to nye lokaler i Norge. 

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Denne uken er det vestlandsrivalene Stavanger og Bergen som kan glede seg over Polestar Space pop-up i sine respektive byer. Her kan Vestlandets elbilentusiaster møte Polestar-ansatte for gjennomgang, prøvesitte eller prøvekjøre den nye, helelektriske fastbacken. Det midlertidige Polestar Space i Stavanger åpner 7. august med en pop-up på Clarion Hotel Air på Sola etterfulgt av Grieghallen i Bergen 10. august.

En ny måte å kjøpe bil på 

Polestar Space er et nytt detaljhandelskonsept som ligner et kunstgalleri og kombinerer minimalistisk design med sømløs digital interaktivitet. Her vil besøkende kunne bli bedre kjent med merkevaren og bilene uten kjøpepress.

– Polestar Space gjør det mulig for kundene å komme tett på produktet midt i byen. Her får du hjelp av produktspesialister og ikke selgere, som fjerner presset i salgsprosessen. Dette for å sikre at du som kunde får akkurat så mye eller så lite hjelp som du ønsker. For oss er opplevelsen av ditt besøk viktigere enn noe annet, der selve kjøpet kan gjøres digitalt akkurat når det passer deg, sier norgessjefen for Polestar, Alexander Hørthe. 

Åpner i Stavanger og Bergen

Polestar Space pop-up på Clarion Hotel Air og Grieghallen er midlertidige lokasjoner i vente på åpning av permanente Polestar Space i Stavanger og Bergen. I løpet av siste kvartal i 2020 vil bergensere kunne besøke sitt Space i Fortunen 7, mens i Stavanger blir Space å finne i Kirkegata 30. 

– Polestar Space er en direkte refleksjon av hvem og hva vi er som merkevare, og det er her publikum kan komme og oppleve og lære mer om oss. Det er viktig at våre Space er sentrale, og vi gleder oss stort til å levere en fullkommen Polestar-opplevelse for elbilinteresserte vestlendinger, sier Hørthe. 

Prøvekjøring av helelektriske Polestar 2 i Stavanger og Bergen er tilgjengelig fra og med 10. august.

Lokalt samarbeid på Vestlandet 

Utlevering av kommende Polestar-biler på Vestlandet vil skje i samarbeid med Kverneland Bil i Stavanger og Frydenbø Bil i Bergen allerede fra slutten av sommeren. Service vil være tilgjengelig på verksteder tilhørende forhandlerne. I samarbeid med Polestar vil Kverneland Bil og Frydenbø også drifte Polestar Spaces som åpner i fjerde kvartal. 

– Kverneland Bil og Frydenbø Bil er en naturlige samarbeidspartnere for oss. De er kunnskapsrike og trygge aktører som har noen av Vestlandets beste verksteder. Dette gjør at vi kan sikre en sømløs opplevelse for alle våre kunder både når det kommer til service og utlevering. Vi gleder oss til å etablere Polestar på Vestlandet i samarbeid med våre investorer og inspirere bilindustrien mot en fremtid med fokus på bærekraft, design, ytelse og elektrisk mobilitet, sier Hørthe. 

Polestar Space i Stavanger og Bergen blir bilmerkets tredje og fjerde Space i Norge. Polestar Space Oslo åpnet i oktober 2019 og har allerede hatt mer enn 100.000 besøkende. Tidligere i juli åpnet Polestar pop-up på Solsiden i Trondheim i påvente av åpningen av Polestar Space Trondheim i årets fjerde kvartal.