I perioden 2020 til 2025 vil Groupe PSA, produsenten av Peugeot, Citroën, DS og Opel, gå over til to rene elbilplattformer som gir muligheten for høy rekkevidde

Den nye eVMP-plattformen, som blir grunnmuren for framtidige elbilmodeller, vil kunne gi opptil 650 kilometer rekkevidde (WLTP) – og setter en ny standard med en batterikapasitet på 50 kWh per meter innenfor akselavstanden.

Groupe PSA mener at en viktig nøkkel til suksess er utvikling av elektriske biler i tråd med økt interesse. Derfor vil de fra 2023 lansere en stor portefølje i C- og D-segmentet fra sedaner til SUVer i ulike markeder. Bilene vil alle bygges på den nye plattformen eVMP «Electric Vehicle Modular Platform».

650 kilometer rekkevidde

eVMP utnytter all erfaring og kunnskap Group PSA har opparbeidet seg, og vil være utstyrt med batterier på mellom 60 og 100 kWh.

Gjennom å kunne plassere så mye som 50 kWh per meter innenfor akselavstanden, setter man en ny standard og blir i stand til å produsere biler med rekkevidde fra 400 km til 650 km (WLTP) avhengig av karosseri og biltype.

– Med eVMP-plattformen viser igjen Groupe PSA sin evne til å være innovative gjennom å utvikle state-of-the-art teknologi som er tilgjengelig for mange. Denne globale plattformen vil gjøre det mulig å lansere en bred portefølje av biler som er miljøvennlige og samtidig møter de endrede forventingene fra kundene, sier Nicolas Morel, Research and Development Director hos Groupe PSA.

Meget god start

Det er bare et snaut år siden PSA lanserte eCMP-plattformen som danner grunnlaget for biler som Peugeot e-208 og e-2008, DS 3 Crossback E-Tense og Opel Corsa-e – samt kommende modeller som Opel Mokka-e og Citroën ë-C4.

Denne høsten kommer også varebilene Citroën ë-Jumpy, Peugeot e-Expert og Opel Vivaro-e, samt de romslige flerbruksbilene Citroën ë-Spacetourer, Peugeot e-Traveler, Opel Zafira Life-e. Alle med batteripakker på 50 eller 75 kWt, og en rekkevidde på opptil 330 kilometer.

– Den nye eVMP-plattformen vil selvsagt være svært viktig for å fortsette å levere biler som norske bilkjøpere ønsker seg, og vil bidra til å komplettere produktporteføljen hos alle våre fire merker, sier Simen Heggestad Nilsen, konserndirektør for PSA Norge hos Bertel O. Steen.