Polestar bekrefter at de vil sette Precept i produksjon.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Polestar Precept ble avdekket tidligere i år. Precept eksemplifiserer det svenske elbilmerkets designfremtid, men retter også fokuset mot Polestars bruk av digital teknologi og bruk av innovative, bærekraftige materialer i interiør og eksteriør, skriver selskapet i en pressemelding.

Vil se den på veien

– «Slående. Spektakulær. Banebrytende. Vi vil se den på veien!» var det pressen skrev om Precept, og kundene sa «vi vil ha den». Så vi bestemte oss for å bygge den, sier CEO i Polestar, Thomas Ingenlath.

– Forbrukere ønsker å se endring fra industrien. Precept blir en forankring av det. Vi forplikter oss til å redusere miljøavtrykket våre biler og vår virksomhet gir. Målet må være klimanøytralitet, selv om jeg anerkjenner at det er et langsiktig mål, sier Ingenlath.

Bærekraftige materialer

Polestar Precepts interiør er laget av ulike bærekraftige materialer som resirkulerte PET-flasker, gjenvunnet fiskenett og resirkulert korkvinyl. En lin-basert sammensetning er utviklet av den eksterne partneren Bcomp Ltd, og brukes i både interiør og eksteriør. Polestars ambisjon er å ta med seg denne bærekraftige tankegangen inn i produksjonen.

Med Precept under utvikling, bekrefter Polestar at bilen vil bli produsert i Kina, hvor et nytt produksjonsanlegg vil bli etablert. Målet er at anlegget skal være karbonnøytralt og et av de mest intelligente produksjonsanleggene i verden.

– Kina er et hjemmarked for Polestar, og vi ser driven for økt bærekraft her. Med denne nye fabrikken vil vi igjen heve standarden, med et mål om å produsere den mest avanserte, premium elbilen i Kina med lavest mulig Co2-avtrykk, sier Ingenlath under Beijing International Automotive Exhibition 2020.