En elektrisk milepæl for Nissan LEAF og norsk elbil-politikk da jubileumsbil nummer 500 000 ble overlervert.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

LEAF nummer 500 000

I feiringen av World EV Day, markerer Nissan produksjonen av Nissan LEAF nr 500 000. Bilen ble produsert på Nissans bilfabrikk i Sunderland, England, nesten et tiår etter at bilen først ble lansert. Det er bygget mer enn 175 000 LEAF der siden produksjonsstart i 2013.

–        Det er helt fantastisk at den elektriske milepælen med 500 000 solgte LEAF skjer i Norge. Nesten 63 000 av disse har kommet til vårt land, og det utgjør en niendeedel av alle bilene som er produsert på verdensbasis. Det passer også bra at bilen er solgt gjennom Birger N. Haug, som er den forhandleren i Europa som har solgt desidert flest LEAF, sier en entusiastisk Country Manager for Nissan i Norge, Anders Mamen-Lund.

Sparer klimaet

Nissan LEAF er både Norges og verdens mest solgte elbil. Bilen har utviklet seg gjennom årene fra å ha et 24 kWt batteri og til i dag med opptil 62 kWt batteri med blant annet det siste innen sikkerhetsteknologi tilgjengelig.

– Nissan tilgjengeliggjorde med LEAF elbiler for folk flest, Nissan har rett og slett skapt en elektrisk folkebil. Den har vært avgjørende for det store elbil-eventyret vi har hatt i Norge. Norske politikere har lagt til rette for dette på en måte ingen andre land har klart, og det gir resultater. Klimagassutslippene går ned og en fersk undersøkelse fra SSB viser at utslippene fra veitrafikken bidrar mest til nedgangen. Det viser at elbil-politikken virker. Jeg vil på vegne av Norsk Elbilforening få gratulere Maria Jansen med ny elbil og håper vi får mange flere som gjør som henne, sier generalsekretær i Elbilforeningen, Christina Bu.