Volkswagen holder tidsplanen for utvidelsen av ID.-familien: ID.4 har sin verdenspremiere 23. september 2020, og allerede dagen etter åpnes det for bestilling i Norge. Dette er en ekte norgesbil – helt ned til felgene.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Skapt for norske forhold

– Dette er en bil som vi virkelig ser fram til å lansere i Norge. Volkswagens første fullelektriske SUV er som skapt for våre forhold, og våre krav til en elektrisk familiebil, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen i Norge. Allerede i morgen, dagen etter verdenspremieren, deler vi norske priser og vil åpne for bestilling, lover Edvardsen-Eibak.

Det viktigste om ID.4:

  • To eksklusive lanseringsmodeller: ID.4 1ST og ID.4 1ST Max
  • Begge lanseringsmodellene vil få et batteri på 77 kWh netto, og rekkevidde på inntil 496 km for ID.4 1ST og inntil 487 km for ID.4 1ST Max (WLTP)
  • Åpner for bestilling i Norge 24. september kl. 14.00
  • Første kundeleveringer fra januar 2021

Nye Volkswagen ID.4 er en sann allrounder med stor plass, lang rekkevidde – og takrails og tilhengerfeste som standard på ID.4 1ST-modellene. Senere vil det komme en modell med rekkevidde på inntil hele 520 km.

Begge lanseringsmodellene er basert på ID.4 Pro Performance. De har en motoreffekt på 204 hk (150) kw, og et batteri med 77 kWh netto energilager. ID.4 1ST kan lynlades med inntil 125 kW effekt, noe som gjør at kundene kan øke rekkevidden med 320 km på ca. 30 minutter (WLTP).

ID.4 har en lengde på 4 584 mm. Bredden er 1 852 mm, og høyden er 1 631 mm. En akselavstand på 2 771 mm gir svært god plass innvendig.

Allerede en norgesvenn

Edvardsen-Eibak er en av få som allerede har hatt nærkontakt med nye ID.4. En prototype var på et kort besøk i Oslo i slutten av august, og han fikk sitte på med testsjåføren fra fabrikken.

– Alle de gode egenskapene fra ID.3 er på plass også i ID.4. Denne kompakte SUV-en vil være en perfekt bil for veldig mange norske familier, var hans oppsummering av det møtet.

– Norge har vært et svært viktig marked for Volkswagens elektriske biler. Erfaringer fra Norge er brukt i utviklingen av ID.-modellene, og vi har vært involvert i samarbeidet med fabrikken på en helt annen måte enn noe gang tidligere. Derfor er det en litt morsom gest at felgene til ID.4 1ST-modellene har fått norske navn, sier Eibak.

ID.4 1ST-modellene

Navigasjonssystemet «Discover Pro» og fire USB-porter er standard i ID.4 1ST. Det er også en rekke viktige assistentsystemer: «Front Assist», «Adaptive Cruise Control» og «Lane Assist». Annet viktig standardutstyr i Norge er en varmepumpe, som både varmer og kjøler kupeen effektivt – og tilhengerfeste.

ID.4 1ST Max. I tillegg til alt utstyret som er standard på ID.4 1ST, vil ID.4 1ST Max være utstyrt med nær sagt hele tilbehørskatalogen som standard. Utvendig inkluderer det «LED matrix»-hovedlys, «3D LED»-baklys og 21-tommers «Narvik» felger. Disse understreker bilens atletiske natur, sammen med den progressive styringen og adaptivt understell (DCC). Listen mellom hovedlysene og i dørhåndtakene er belyst.

Standardutstyret inkluderer elektrisk seteregulering, panoramatak, 3-soners klimaanlegg og elektrisk betjent bakluke med «Easy Open & Close».

Begge lanseringsmodellene er begrenset til et totalt antall på 27 000 biler. Når de er utsolgt, vil de bli etterfulgt av ferdigspesifiserte modeller. Disse har samlet det mest populære utstyret på markedet i pakker. Dette vil gjøre valgmulighetene enda mer oversiktlig for kundene, og fabrikken i Zwickau vil kunne bygge bilene raskt, for hurtig levering.