Volkswagen beskriver ID.4 som moderne lounge.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Verdenspremiere 23. september

Volkswagen mener alvor med sin satsning på elektrisk mobilitet og viser styrke ved at det nærmer seg enda en modell i ID-familien.

Starten for ID.4 er nær, med verdenspremiere den 23. september. I Norge åpnes det for forhåndssalg av ID.4 med tohjulstrekk like etter verdenspremieren. De første bilene kommer til Norge mot slutten av året. Dermed lanserer Volkswagen en elbil i det segmentet som vokser raskest i verden: De kompakte SUV-ene. Og ID.4 er ikke bare for Europa. Senere skal den også bygges og selges i Kina og USA.

Takket være den kompakte elektriske drivlinjen, er den innvendige plassen større. Sjefsdesigner i Volkswagengruppen, Klaus Zyciora, har denne design-formelenfor bilen: «Utvendig frihet, innvendig fri plass». Han tegnet bilen i sin tidligere jobb som leder av designavdelingen til Volkswagen, sammen med sitt team.

– ID.4 introduserer en ny romfølelse i sin klasse, sier Zyciora.

ID.4 er en typisk SUV

Dørhåndtakene i ID.4 flukter med karosseriet, og betjenes elektrisk. Fører og passasjerer stiger inn gjennom store døråpninger, og sitter høyt. I baksetet er det like mye plass som i en konvensjonell SUV i den nest største klassen. Også rikelig med bagasje kan tas med – allerede med bakseteryggen oppreist rommer bagasjerommet 543 liter.

I mørket gir ambientbelysningen en behagelig atmosfære, med 30 ulike farger å velge mellom. Hele display- og betjeningskonseptet er logisk og enkelt oppbygget, noe Zyciora poengterer:

– Den intuitive betjeningen i ID.4 introduserer en ny, elektrisk letthet i klassen for crossover-SUV-er.

I hele ID.-familien: «ID. Light»

«ID. Light» er en nyskapende funksjon som alle modellene i ID.-familien får. Lysbåndet under frontruta gir støtte til sjåføren i mange situasjoner, med lyssignaler i ulike farger som oppfattes intuitivt. På denne måten ønsker for eksempel «ID. Light» føreren velkommen, og viser at bilen er klar til å kjøre. Om bilen er låst eller opplåst signaliseres også.

«ID. Light» fremhever også støtten fra assistentsystemer og navigasjonssystemet. Lyssignalet viser for eksempel om du snart må bremse, eller når du får et innkommende anrop. Sammen med navigasjonssystemet hjelper «ID. Light» deg med å komme gjennom trafikken med god flyt. Blinkende signaler viser anbefalt filskift, og systemet varsler også om du kjører i feil fil.

Setene: Høy komfort, uten bruk av ekte skinn

I introduksjonsmodellen ID.4 1ST Max, som blir tilgjengelig fra introduksjonen i Norge, har det også godkjenningsmerke fra den tyske foreningen Aktion Gesundener Rücken (Aksjon Sunne Rygger). De kan justeres elektrisk, og den pneumatiske korsryggstøtten har massasjefunksjon.

Materialvalgene understreker Lounge-karakteren, mener Volkswagen. Trekkene er i en kombinasjon av kunstskinn og ArtVelours – et mikrofibermaterial, som blir framstilt av rundt 20% resirkulerte PET-flasker.

Mobilitetens fremtid er elektrisk. Derfor investerer Volkswagen gjennom strategien «Transform 2025+» elleve milliarder euro i elektrisk mobilitet. ID.4 er den første elektriske SUV-en fra Volkswagen, og etter ID.3 den andre bilen i ID.-familien.