I april lanserte bilmerket Xpeng seg for norske bilkjøpere med sin første modell Xpeng G3 Smart SUV. Nå lanserer de sin nettkonfigurator og bestillingsfunksjon som gjør at kundene kan bestille ny bil fra egen stue.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Bestill på nett

– Vi tror fremtidens bilhandel vil se veldig annerledes ut, og er opptatt av å bygge vår virksomhet etter dette. I juni annonserte vi samarbeid med NAF og MECA på service og garantisaker. Med den nye konfiguratoren og nettbestilling, åpner vi nå bilforhandler i alle norske hjem, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility, selskapet som importerer Xpeng til Norge.

Konfiguratoren som nå er lansert er designet for å gjøre prosessen med å velge bil så enkel som overhode mulig. Det er kun takstativ og vinterdekk som tilbys som ekstrautstyr.

Det meste av utstyr som standard

– Vi har jobbet for å lage bilbransjens enkleste konfigurator. Det oppnår vi ved at det aller meste av utstyret kommer som standard. All teknologien er selvfølgelig inkludert, med online oppdateringer som gjør at man alltid vil ha de nyeste funksjonene. Alle bilene kommer dessuten med en stor batteripakke som gir over 45 mils rekkevidde. Det eneste man må velge selv er utstyrsnivå, farge på bilen og skinninteriøret, sier Espen Strømme.

Foruten G3 Smart SUV, har Xpeng også lansert P7 Smart sedan for det kinesiske markedet. Fabrikken har en uttalt ambisjon om å lansere en ny modell hver 12-18. måned.

Showroom i flere norske byer

Den første store forsendelsen av G3 Smart SUV fra fabrikken til Norge nærmer seg med stormskritt. Xpeng G3 legger nå ut på en omfattende Norgesturné, og fremover er det også planer om å åpne showroom i flere norske byer.

– Vi ser at kundene fortsatt har ønske om å prøvekjøre for å oppleve materialkvalitet og komfort. De som kommer i butikken vet veldig mye om bilene, og spesielt har de utallige gode testene som ligger på YouTube gjort mange nysgjerrige. Vi tror mange vil benytte seg av nettbestilling etter at de har prøvekjørt, sier Espen Strømme, daglig leder i Zero Emission Mobility.

Over 3000 nordmenn har vist interesse for å kjøpe en Xpeng.