IONITY, europas ledende innen ladestasjoner for elbiler, har under koronapandemien registrert en økning i bruken av selskapets ladestasjoner. Økningen er spesielt merkbar etter nedstengelsen av Europa som startet i april.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Avhengig av land, kan grunner være:

  • Økt bruk av bil blant eksisterende elbileiere
  • Høyere etterspørsel etter bærekraftig mobilitet for utslippsfrie og karbonnøytrale reiser
  • Offentlig transport som fly, tog og buss for mange virker for mange utrygt
  • Flere land oppfordrer befolkningen til å investere i elbiler via insentiver

Økning i salget av elbiler

Allerede før pandemien var det i Europa en økning i salget av el- og hybridbiler. Effekten av nedstengningen av Europa er likevel interessant. Michael Hajesch, administrerende direktør i IONITY, sier pandemien tilsynelatende har fått folk til å reflektere over måten de reiser på.

– Observasjonene er ikke bare fra et konsumentperspektiv. I flere europeiske land er det for eksempel innført en rekke tiltak for å takle de negative økonomiske konsekvensene som følge av pandemien. Et tiltak er økning i subsidier til el- og hybridbiler, sier han.