Volvo bekrefter nå rekkevidden på selskapets første helelektriske SUV og den blir lengre enn de 400km som ble lovet ved lanseringen. 

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Volvo XC40 med 418 km rekkevidde

I henhold til den europeiske testprosedyren, WLTP, får XC40 Recharge Pure Electric en rekkevidde inntil 418 kilometer. XC40-modellen som selges i Norge får riktignok en WLTP-rekkevidde inntil 417 kilometer ettersom den norske salgsversjon kommer med et utstyrsnivå og spesifikasjoner som er tilpasset nordiske forhold. 

– XC40 Recharge Pure Electric har egenskaper som gjør den til en perfekt elbil for Norge. Det er en høyreist SUV med lang rekkevidde, masse kraft, firehjulsdrift og mulighet for hengerfeste – det er mange kunder som ser frem til å få bilen sin nå, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Helelektriske XC40 har to motorer som gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen kommer med AWD (firehjulsdrift) som standard og batteriet har en nominell kapasitet på 78kWh. XC40 er tilgjengelig med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo.

Blir Volvos mest solgte modell

9000 nordmenn stod på interesselisten kun uker etter at den først ble vist frem.

– Det er mange som har bestilt bil og vi ser fram til å begynne å levere ut biler til norske kunder i fjerde kvartal. XC40 blir vår mest solgte modell det kommende året, sier Trosby.

De første bilene kommer til Norge i månedsskiftet oktober/november og utleveringen til kunder fortsetter gjennom kvartalet og inn i 2021. Norske kunder som har bestilt XC40 får informasjon om leveringstidspunktet for bilen av Volvo-forhandleren sin.

– Det er et stort antall biler som skal leveres ut på kort tid landet over og våre forhandlere gjør seg nå klare til å gjennomføre dette så raskt som det er praktisk mulig, sier Trosby.

XC40 Recharge Pure Electric kommer med mulighet for AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW. Ved hurtiglading kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. XC40 leveres med Type 2-ladekabler og Volvo tilbyr en fastmontert vegglader som ekstrautstyr.

Hey Google!

Volvo XC40 får Googles nye infotainmentsystem.

Volvo Car Group er det første selskapet som lanserer Googles Android-baserte infotainmentsystem, der tjenester som Google Assistant, Google Maps og Google Play Store er innebygd.

– Infotainmentsystemet i XC40 med tjenester fra Google gjøre det både morsommere og enklere å bruke bilen. Systemet er lynraskt, intuitivt og har en rekke nyttige og underholdende funksjoner. XC40 vil også komme med over-the-air-oppdateringer etter hvert, sier Trosby.