Audi Q4 e-tron concept heter den nye el-SUV’en som ble presentert på bilmessen i Genève i fjor. Produksjonsmodellen lanseres mot slutten av 2020, som Audis femte elektriske modell.

To elektriske motorer på til sammen 306 hk (225 kW) sørger for quattro firehjulsdrift. Takket være utmerket veigrep, akselererer bilen fra 0 – 100 km/h på bare 6,3 sekund. Toppfarten er elektronisk begrenset til 180 km/h.

Rekkevidden er på 450 km etter den realistiske WLTP-standarden. Med en lengde på 4,59 meter, er den merkbart mer kompakt enn e-tron, men familielikheten er tydelig ved første øyekast.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Foto: Audi

Godt over 7000 nordmenn reserverte plass på en venteliste for å få Audi e-tron, og denne kompakte el-SUV’en fra Audi vil nok lage en enda lengre kø når de åpner opp for reservasjoner.

Merket med de fire ringene lanserte sin elektriske offensiv med verdenspremieren på den helelektriske SUV-en Audi e-tron i september 2018. Innen 2025 vil Audi tilby tolv biler med helelektrisk drivlinje i de viktigste markedene, og oppnå rundt en tredel av salget med elektrifiserte modeller.

Foto: Audi

SUV-ene i porteføljen inkluderer e-tron og e-tron Sportback. I tillegg kommer en rekke modeller med klassisk karosseriutforming – både Avant og Sportback. Modellutvalget vil dekke alle relevante markedssegmenter, fra kompaktklassen til luksusbilklassen.