Med lanseringen av ENYAQ tar ŠKODA opp kampen om elbilkundene.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Ventet lenge på å vise fram Skoda ENYAQ

– Det er utrolig gøy at de første kundene med en forhåndsbestilling i morgen kan gå inn og bestille sin ŠKODA ENYAQ iV. Vi har ventet lenge på å endelig kunne vise den frem. Vi synes den ser fantastisk ut, og jeg tror de aller fleste er veldig fornøyd med det endelige resultatet. Vi har sagt at ENYAQ iV skal levere på alt det ŠKODA er kjent for å levere på, og det har vi fått bekreftet i dag. Her er det mye bil for pengene, smarte og praktiske løsninger, og et design som står frem med en rekke premiumelementer. Det er liten tvil om at ENYAQ iV representerer en milepæl for ŠKODA, og at er en tydelig indikator på hva vi kan forvente oss av ŠKODA i fremtiden, sier Thomas Meiner, direktør for ŠKODA Norge i Harald A. Møller.

ŠKODA ENYAQ iV blir tilgjengelig med både bakhjulsdrift og firehjulsdrift, og med rekkevidder som gjør den til en fullverdig familiebil i daglig bruk – opptil 510 km etter WLTP-standarden. I tillegg blir den rommelig, slik som ŠKODAs modeller er kjent for.

Fronten på Skoda ENYAQ

– ENYAQ iV blir bygget i ŠKODAs hovedkvarter, Mladá Boleslav. Det betyr at vår fabrikk er det eneste produksjonsstedet for MEB-baserte biler i Europa utenfor Tyskland. Dette er en klar bekreftelse av ŠKODAs ekspertise, sier Thomas Schäfer, direktør for ŠKODA AUTO.

Priser og levering for Skoda ENYAQ

Når ŠKODA Norge åpner for bestillinger, så er det fire ulike alternativer som blir tilgjengelig. Her er de ulike batteristørrelse og kraftpakkene som blir tilgjengelig fra salgsstart:

  • ENYAQ iV 50: 55 kWh (netto: 52 kWh), 109 kW, bakhjulsdrift og rekkevidde opptil 340 km. Forventet levering til kunder: 2. halvår 2021
  • ENYAQ iV 60: 62 kWh (netto: 58 kWh), bakhjulsdrift og rekkevidde opptil 390 km. Forventet levering til kunder: 1. halvår 2021
  • ENYAQ iV 80: 82 kWh (netto: 77 kWh), 150kW, bakhjulsdrift og rekkevidde opptil 510 km. Forventet levering til kunder: 1. halvår 2021
  • ENYAQ iV 80X: 82 kWh (netto: 77 kWh), 195kW, to motorer, firehjulsdrift og rekkevidde opptil 460 km. Forventet levering til kunder: 2. halvår 2021

Prisene for de fire variantene, inkl. frakt og levering Oslo:

  • ENYAQ iV 50: Fra kroner 348.520,-
  • ENYAQ iV 60: Fra kroner 408.520,-
  • ENYAQ iV 80: Fra kroner 449.520,-
  • ENYAQ iV 80X: Fra kroner 478.520,-

Totalt fem motoreffekter, tre batteristørrelser, og firehjulsdrift med to motorer

Lengste rekkevidde gir 510 km for Skoda ENYAQ

Den mest kraftfulle utgaven av ENYAQ iV har i tillegg til elmotoren bak, også en motor på forakselen. Det gir et dreiemoment på 425 Nm respektive 460 Nm til alle fire hjul.

Innstegsmodellen, ŠKODA ENYAQ 50 iV, har en motor på 109 kW (148 hk), montert bak, som driver bakhjulene. Maksimalt dreiemoment er 220 Nm. Litium-ion-batteriet har en kapasitet på 55 kWh (52 kWh netto), noe som gir en rekkevidde på opptil 340 km.

Med et batteri på 62 kWh (58 kWh netto), vil den 132 kW (180 hk) sterke ENYAQ 60 iV få en rekkevidde på opptil 390 km. Her er maksimalt dreiemoment 310 Nm.

ENYAQ 80 iV har en effekt på 150 kW (204 hk) og et dreiemoment på 310 Nm. Batteriet på 82 kWh (77 kWh netto) gir den lengste rekkevidden i modellutvalget – inntil 510 km (WLTP).

Firehjulsdrift med 460 km i rekkevidde

Det største batteriet benyttes også i utgaven med firehjulsdrift, da kombinert med en elektrisk motor også på forakselen. Samlet effekt i ENYAQ 80x iV er 195 kW (265 hk) og rekkevidden er inntil 460 km. Dette er de fire alternativene som blir tilgjengelige fra salgsstart 2. september. Se nederst i artikkelen for å se oversikten over hva som er standardutstyret på de ulike modellene.

– For oss har det vært viktig å kunne levere på det som har vært viktig for ŠKODA i alle år, blant annet at man skal få mye bil for pengene, og ENYAQ iV har tatt dette til et nytt nivå. Vi er stolte av hva ŠKODA har fått til med ENYAQ, og ikke minst å kunne tilby en rikelig utstyrt, helelektrisk familie-SUV med firehjulsdrift, lang rekkevidde og en rekke premiumelementer til under 500.000 kroner. I tillegg kan vi tilby rimeligere varianter, men som fortsatt har mye utstyr som standard. Uansett hva behovet ditt er, så er vi sikre på at det finnes en ENYAQ iV som gir deg det du trenger, sier Meiner.

På et senere tidspunkt blir også ENYAQ vRS iV tilgjengelig. Det blir det kraftigste utgaven av ENYAQ iV og leverer hele 225 kW (306 hk). Også denne får en rekkevidde på inntil 460 km.

Det samme gjelder også coupé-utgaven av ŠKODA ENYAQ iV, et design som helt siden konseptbilen, VISION iV, har vekket stor interesse. Det var derfor gledelig da ŠKODA Norge nylig kunne bekreftet at ENYAQ iV Coupé blir tilgjengelig og lanseres på et senere tidspunkt.

For kundene som har et kønummer og ønsker å vente på Coupé-utgaven, gjelder fortsatt kønummeret når SKODA ENYAQ iV Coupé blir tilgjengelig for bestilling.

Kan trekke henger

ENYAQ iV kan trekke tilhengere på opptil 1200 kg, og den helelektriske familie-SUV-en kan leveres med elektrisk utfellbart tilhengerfeste som tilvalg.

– Det at kundene har stor valgfrihet, og blant annet kan velge mellom flere batteristørrelser og kraftpakker, samt en rekke ulike interiørvalg, gjør at ENYAQ iV er et attraktivt alternativ for mange. Det gjør at vi kan imøtekomme kundenes individuelle behov og vaner, noe som har vært svært viktig for oss, sier Meiner.