Volvo Cars fortsetter å bevege seg mot å bli en helelektrisk bilprodusent. Selskapet foretar nå betydelige investeringer for å selv kunne designe og utvikle elektriske motorer til neste generasjon Volvo-modeller.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Helt nytt laboratorium for elektriske motorer

Volvo Cars åpnet nylig et helt nytt laboratorium for elektriske motorer i Shanghai, Kina. Anlegget blir det siste tilskuddet til Volvo Cars’ globale nettverk av anlegg som utvikler og tester elektriske bilkomponenter. Det nye laboratoriet kommer i tillegg til den pågående utviklingen av elmotorer i Gøteborg og batterilaboratoriene i Kina og Sverige.

Forbedret ytelsesnivå

Ved å sats på egenutvikling av elektriske motorer kan Volvo Cars’ ingeniører optimalisere både motoren og hele den elektriske drivlinjen i de nye Volvo-modellene ytterligere. Denne tilnærmingen skal også forbedre både energieffektiviteten og den totale ytelsen til elbilene, hevder Volvo i en pressemelding.

– Gjennom intern design og utvikling kan vi finjustere elmotorene våre til stadig bedre nivåer. Ved å kontinuerlig forbedre det samlede ytelsesnivået når det gjelder energieffektivitet og komfort, skaper vi en elektrisk kjøreopplevelse som er unik for Volvo, sa Henrik Green, CTO i Volvo Cars.

Utvikler for neste generasjon Volvo-modeller

Det nyåpnede elmotorlaboratoriet i Shanghai ble operativt i oktober. Arbeidet ved laboratoriet vil hovedsakelig fokusere på utviklingen av elmotorer til helelektriske biler og hybrider som skal bygges på Volvo Cars’ kommende SPA 2-plattform (Scalable Product Architecture 2). Volvos modeller i 90- og 60-klassen bygges i dag på merkets første SPA-plattform.

Investeringene i design og utvikling av elmotorer er et viktig steg videre i Volvo Cars’ elektrifiseringsstrategi og klimaplan. Volvo har en ambisjon om at 50 prosent av det globale bilsalget skal være helelektriske innen 2025, mens resten skal være hybrider.

Foto: Volvo