Volvo Cars’ første helelektriske SUV, XC40 Recharge Pure Electric, har endelig ankommet Norge og denne uken leveres de første bilene til norske kunder.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Dette har vi virkelig sett fram til og vi gleder oss til forhandlerne kan begynne å levere ut biler til kundene, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

De første bilene kom nylig til Norge og utleveringen til kunder fortsetter gjennom fjerde kvartal og inn i 2021. Norske kunder som har bestilt XC40 får informasjon om leveringstidspunktet av sin Volvo-forhandler.

Volvo XC40 Recharge får 417 kilometer rekkevidde

I henhold til den europeiske testprosedyren, WLTP, får XC40 Recharge Pure Electric en rekkevidde inntil 418 kilometer. XC40-modellen som selges i Norge får riktignok en WLTP-rekkevidde inntil 417 kilometer ettersom den norske salgsversjon kommer med et utstyrsnivå og spesifikasjoner som er tilpasset nordiske forhold.

– XC40 Recharge Pure Electric har egenskaper som gjør den til en perfekt elbil for Norge. Det er en høyreist SUV med masse kraft, firehjulsdrift og mulighet for hengerfeste – det er mange kunder som ser frem til å få bilen sin nå, sier Erik Trosby, PR- og kommunikasjonssjef i Volvo Car Norway.

Helelektriske XC40 har to motorer som gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen kommer med AWD (firehjulsdrift) som standard og batteriet har en nominell kapasitet på 78kWh. XC40 er tilgjengelig med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1500 kilo.

Blir Volvos mest solgte modell

At XC40 har egenskaper som appellerer til nordmenn har Volvo merket godt. 9000 nordmenn stod på interesselisten kun uker etter at den først ble vist frem.

 – Det er mange som har bestilt bil og XC40 blir vår mest solgte modell det kommende året. Det er et stort antall biler som skal leveres ut på kort tid og våre forhandlere er klare til å gjennomføre dette så raskt som mulig, sier Trosby.

XC40 Recharge Pure Electric kommer med mulighet for AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW. Ved hurtiglading kan batteriet lades til 80 prosent kapasitet på 40 minutter. XC40 leveres med Type 2-ladekabler og Volvo tilbyr en fastmontert vegglader som ekstrautstyr.

Hey Google!

XC40 Recharge Pure Electric kommer med et høyt utstyrsnivå og sportsseter, parkeringssensorer, takrails og high performance lydanlegg er standard. I tillegg kommer Volvo med Android Auto og Googles nye infotainmentsystem.

Volvo Car Group er det første selskapet som lanserer Googles Android-baserte infotainmentsystem, der tjenester som Google Assistant, Google Maps og Google Play Store er innebygd.

– Infotainmentsystemet i XC40 med tjenester fra Google gjøre det både morsommere og enklere å bruke bilen. Systemet er lynraskt, intuitivt og har en rekke nyttige og underholdende funksjoner. XC40 vil også komme med over-the-air-oppdateringer etter hvert, sier Trosby.

Ladeavtale med Plugsurfing

Volvo Cars har inngått et samarbeid som gjør at merkets elbilkunder snart vil få tilgang til over 200 000 ladepunkter i Europa, gjennom en tjeneste levert av selskapet Plugsurfing.

Plugsurfing er en av Europas største og raskest voksende leverandører som samler flere ladenettverk i én tjeneste. Gjennom avtalen med Plugsurfing gir Volvo elbilkundene muligheten til enkelt å kunne lade bilen, uavhengig av hvor de er på det europeiske kontinentet, og uten at de vil trenge en rekke ulike nasjonale abonnementer.

Med en Plugsurfing-konto får man tilgang til tusenvis av lokale ladepunkter og gjør det enkelt å reise på tvers av landegrensene, selv med en elbil.