Kia avslører nå første steg av fremtidige produktplaner; syv nye elbiler i ulike segmenter lanseres innen 2027. Merkets første dedikerte elbil lanseres neste år og viser Kias nye designretning. Innen 2029 skal elbiler stå for 25% av Kias globale salg.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Kia Motors Corporation kunngjør nå sin strategi for elbiler. Kias president og adm. dir., Ho Sung Song, kunngjorde detaljer om den fremtidige produktstrategi under et arrangement på merkets Hwasung-fabrikk i Korea.

Vil ta ledende posisjon

Kia ønsker å ta en ledende posisjon på det globale elbilmarkedet. For å oppnå dette vil Kia lansere flere rene elbiler og samarbeide med ladeselskaper over hele verden.

– Kia har solgt mer enn 100.000 elbiler globalt siden introduksjonen av vår første masseproduserte elbil i 2011, KIA Ray EV, sa CEO Song.
– Siden den gang har vi lansert flere elbiler til det globale markedet, og kunngjort planer om å akselerere videre i de kommende år. Ved å fokusere på elektrifisering sikter vi mot at elbiler vil stå for 25 prosent av vårt totale salg innen 2029.

Kodenavn CV

I Kias strategi ”Plan S”, som ble lansert tidligere i år, planlegger merket å utvide sitt utvalg av elbiler til 11 modeller innen 2025. I samme periode har Kia et mål om at elbilene skal stå for 20 prosent av salget i enkelte “avanserte” markeder som Korea, USA og Europa. I dag ble skissene av syv nye elbiler som skal lanseres innen 2027 vist.

Den første elbilen med kodenavnet CV, vil lanseres i 2021 som Kias første dedikerte elbil.

Kommer i 2021

Selskapet går gjennom en omfattende endring for å realisere “Plan S”. Den nye elbilen, CV, som forventes å komme i løpet av 2021, vil representere en ny designretning som viser Kias overgang til en forretningsstrategi fokusert rundt elektrifisering. Kias nye designfilosofi omfatter fremskritt, mangfold og en rik sammensetning av kontraster.