Det nye elbil-konseptet fra Mercedes, som vil hete Vision EQS, vil bli en kraftpakke med firehjulsdrift, 470 hestekrefter (350 kW) og en rekkevidde på 700 kilometer.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

700 kilometer rekkevidde

Avsløringen om den nye elbilen skjedde på bilmessen i Frankfurt i fjor. Elbilen skal gjøre unna sprinten fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder. Toppfarten er på over 200 km/t. Men selv om dette blir en kraftpakke med 470 hestekrefter fordelt på to motorer, så skal elbilen samtidig klare å gi 700 km i rekkevidde fra et batteri på 100 kWh.

Elbilen skal kunne lade batteriet fra 0 til 80 prosent på 20 minutter. Effekten skal være på 350 kW, som er likte med Porsches nye elbil Taycan.

Foto: Mercedes

En av ti nye elbiler fra Mercedes

Selv om dette er et konsept, så ser det ut til at Mercedes skal produserer denne om noen år. Prototypen av elbilen ble for kort tid siden sett i Tyskland (trykk lenke for bilde). Selve utleveringen av elbilen vil først være i 2022. EQS blir en av ti elbiler fra Mercedes, som skal komme på markedet innen utgangen av 2022.

Hittil er det el-SUV’en EQC fra Mercedes som har startet utlevering i Norge. I tillegg har Mercedes tidligere vist fram konseptelbilen EQA, som er i kompaktbilsegmentet. De har også vist fram konseptet EQV, som er en såkalt flerbruksbil.

Mercedes EQC

En helt ny plattform

Det som er spennende med den nye EQS, er at den vil bruke en ny og annen plattform enn el-SUV’en EQC. Det er en ny plattform som er under utvikling i Stuttgart og dedikert til elbiler, som skal tilpasses den nye EQS. En plattform er grunnmuren til biler, og kan brukes til å lage ulike modeller.

Den nye plattformen gjør det mulig å få plass til et større batteri enn 80 kWh som kommer i EQC, noe som er forklaringen bak den svært gode rekkevidden.

Foto: Mercedes