IONITY har åpnet en ny ladestasjon på Circle K i Alvdal. Med lynladere i Dal, Elverum, Alvdal og Klett har selskapet åpnet opp en ny lynladekorridor mellom hovedstaden og Trondheim.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Jan Haugen Ihle, Regionsdirektør Nord-Europa i IONITY, sier det i første omgang er fire lynladere tilgjengelig i Alvdal, men at det er klargjort for to til.

– Vi har et mål om totalt 400 ladestasjoner i Europa, og dette er nummer 301. Det unike med denne stasjonen er at den gjør det mulig å kjøre elbil med lynlading via Østerdalen fra Oslo til Trondheim eller vice versa, sier han.

Fra 50 til 350 kilowatt

Tidligere har det kun vært 50 kilowatts ladere tilgjengelig i Alvdal. Med de nye ladestasjonene fra IONITY får nå elbileiere tilgang på hele 350 kilowatt, hvilket gir langt kortere ladetid.

– Som mange vet kan fjellovergangen til E6 være stengt over vinteren, så dette er et kjærkomment tilbud for mange elbileiere der ute da turen om Alvdal for mange er den beste veien mellom byene, sier Jan Haugen Ihle.

Jan Haugen Ihle

Markedets kraftigste ladere

IONITY sine ladere på 350 kW er de kraftigste på markedet. Laderne optimaliserer automatisk effekten til det maksimale elbilen tillater, og gir derfor alltid den raskeste ladeopplevelsen.

– Selv om majoriteten av dagens elektriske kjøretøy ikke fullt ut kan utnytte effekten i ladenettverket vårt enn så lenge, er infrastrukturen fremtidsrettet og kompatibel med bilmodeller som lanseres fremover. Vi er svært glade for den nye ladestasjonen, da den vil bety mye for mange nå og i tiden som kommer, avslutter Jan Haugen Ihle.

Foto: ionity