I Böllinger Höfe møtes lidenskap for presisjon, innovasjon og bærekraft: Her starter i disse dager serieproduksjonen av Audis nye, helelektriske flaggskip, Audi e-tron GT. Strøm og oppvarming kommer fra fornybare kilder, slik at produksjonen blir CO2-nøytral.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Klar for serieproduksjon

Med e-tron GT starter serieproduksjonen av den mest kraftfulle elbilen fra Audi. Produksjonen i Böllinger Höfe er like enestående som selve bilen: Ingen annen bil med de fire ringene har noen gang blitt klargjort for serieproduksjon like raskt.

– Som sportslig og teknologisk spydspiss i Audi-familien, er e-tron GT perfekt for fabrikken i Neckarsulm, og spesielt for sportsbilsproduksjonen i Böllinger Höfe, sier fabrikksjef Helmut Stettner.

– Med Audi e-tron GT produserer vi for første gang en ren elbil i Tyskland, og tar med det ytterligere store skritt inn i framtiden, fortsetter Stettner.

CO2-nøytral produksjon av Audi e-tron GT

Det er ikke bare fremdriftskonseptet til denne Grand Turismoen som er bærekraftig: hele produksjonen i Böllinger Höfe er CO2-nøytral. Allerede fra starten av 2020 har strømtilførselen til fabrikken i Neckarsulm kommet fra fornybare kilder. Et varmeverk drevet av biogass gir den nødvendige oppvarmingen i produksjonen. Utslipp som ikke kan unngås kompenseres for gjennom sertifiserte klimaprosjekter.

– Etter fabrikkene i Brüssel og Györ, er nå Böllinger Höfe den første fabrikken i Tyskland som blir CO2-nøytral. Det er en viktig milepæl for Neckarsulm, og et nytt skritt på vår vei mot CO2-nøytrale fabrikker over hele verden innen 2025. Slik oppsummerer Peter Kössler ett av de mest sentrale målene i «Mission:Zero».

Miljøprogrammet «Mission:Zero» omfatter også flere tiltak innen produksjon og logistikk som gir virkningsfulle bidrag til mindre økologiske fotavtrykk. I tillegg til avkarbonisering, handler det om løsninger som gir bedre vannutnyttelse, effektiv bruk av ressurser, samt å ta vare på biodiversitet.

God rekkevidde og massiv kraft

Audi e-tron GT concept er en klassisk firedørs «Gran Turismo». Den er 4,96 meter lang, 1,96 meter bred og 1,38 meter høy, og bygget i materialer som karbonfiber, aluminium og stål for å redusere vekt. Konseptbilen yter 434 kilowatt, eller 590 hestekrefter, ved hjelp av to elektriske motorer – én på forakselen og én på bakakselen. Bilen er naturligvis også utstyrt med Audis elektriske quattro-system.

Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t gjøres unna på 3,5 sekunder, og 0 til 200 km/t på rett over 12 sekunder. Takket være et sofistikert kjølesystem, kan denne øvelsen gjentas gang etter gang.

En batteripakke på 90 kWh, som er plassert mellom akslingene i gulvet på bilen, gir Audi e-tron GT concept en rekkevidde på 400 kilometer etter WLTP-syklusen. Regenerering av energi øker rekkevidden med opptil 30 prosent på Audis elbiler. I Audi e-tron GT concept kommer hele 90 prosent av all bremseenergi fra de to elmotorene – før de keramiske bremsene slår inn.

800 volts ladesystem

Batteriet på Audi e-tron GT concept har et 800 volts ladesystem som gir en gjør at lading på opptil 80 prosent batterikapasiteten kan gjøres på 20 minutter, noe som gir en rekkevidde på nye 320 kilometer.

Avbildet modell og tekniske data gjelder for Audi e-tron GT concept. Endelige tekniske data og forbrukstall kommer med typegodkjenning av produksjonmodellen i 2021

Audis nye, helelektriske flaggskip får sin verdenspremiere i februar 2021.

Foto: Audi