Audi Norge åpner for bestillinger allerede 18. februar, og e-tron GT får en startpris i Norge på kroner 899.900,-

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

En perfekt gran turismo for det norske markedet

– Helt siden konseptbilen ble vist for første gang i 2018, har vi sett fram til dagen i dag. Det er utvilsomt stor dag for oss, og premieren på Audi e-tron GT markerer en milepæl for Audi. Bilen kombinerer det beste fra Audis satsing på emobilitet og Audi Sports rike motorsporthistorie. Det er en vaskeekte, elektrisk gran turismo for fremtiden og representerer alt Audi står for. Audi e-tron GT er et håndfast bevis på at satsingen på den elektriske drivlinjen er helhjertet, og at den på ingen måte trenger å gå kompromiss med verken ytelser, kjøreopplevelse eller design. Med sylskarpe linjer, banebrytende ytelser, quattro firehjulsdrift og lang rekkevidde er e-tron GT den perfekte gran turismoen for det norske markedet, sier Elin Sinervo, Direktør for Audi Norge i Harald A. Møller AS

To modeller til våren 2021

To modeller av denne gran turismoen vil bli lansert samtidig, våren 2021: e-tron GT quattro og RS e-tron GT. Begge modellene er raske og kraftfulle, og begge gir nullutslipp lokalt. Summen av disse kvalitetene gir en sterk karakter som representerer en nytolkning av begrepet gran turismo.

Audi Norge åpner for bestillinger allerede 18. februar, og e-tron GT får en attraktiv startpris i Norge på kroner 899.900,-. Denne modeller har mye utstyr inkludert som standard utover det man kan finne på andre modeller i dette segmentet, blant annet; varmeseter foran, 4+1 seter, panorama glasstak, offentlig ladekabel (Mode 3) og e-tron Compact-ladeutstyr. Samtidig med lanseringen tilbyr Audi også en RS e-tron GT «Edition One», en lanseringsmodell med et begrenset antall biler som kommer til Norge.

Bagasjerom på nesten 500 liter totalt

Interiøret matcher også med et klassisk gran turismo-design: Føreren og forpassasjeren sitter sportslig lavt, separert av en bred sentertunell, og baksetene har god plass også til voksne. Den stilrene elegansen innvendig understreker bilens progressive karakter. Audi e-tron GT kan leveres med lærfrie designpakker, og innvendige stoffer som i stor grad er basert på resirkulerte materialer.

Audi e-tron GT har dimensjoner som en ekte gran turismo. Akselavstanden er hele 2,90 meter, og bilens lengde er 4,99 meter. Bredden er 1,96 meter, mens høyden er bare 1,42 meter. Et bagasjerom bak på 405 liter kombineres med 81 liter ekstra volum foran.

– Audi e-tron GT er vårt nye flaggskip og står som et klokkeklart eksempel på hva vi kan forvente av Audi i fremtiden. Lidenskap driver utvikling, og e-tron GT kommer som et resultat av lidenskapen Audi har til progresjon og ønsket om å bidra til å gjøre en forskjell. Selv om e-tron GT er en elektrisk gran turismo med ekstreme ytelser, er det likevel en praktisk bil som dekker de aller fleste behovene en aktiv familie har, med rommelig bagasjerom og ytterligere lagringsplass foran, god innvendig plass, quattro firehjulsdrift og lang rekkevidde. Det er det som gjør e-tron GT helt spesiell, den er nemlig alt det du vil at den skal være, sier Sinervo.

Fremdrift: Alltid reserver

En gran turismo er en sportslig bil for landeveiskjøring; en bil med utstøkte dynamiske egenskaper, samtidig som den er gir høy komfort over lange strekninger. E-tron GT quattro akselererer til 100 km/h på 4,1 sekunder, og har en toppfart på 245 km/h. RS e-tron GT spurter til 100 km/h på 3,3 sekunder, mens toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/h.

Frontmotoren i Audi e-tron GT quattro yter 175 kW (238 hk), og den bakre yter 320 kW (435 hk). Begge motorene har reserver i bakhånd for ekstreme situasjoner. Derfor er den samlede effekten på 350 kW (476 hk) betydelig lavere enn summen av de to motorene. Opptil 390 kW (530 hk) er tilgjengelig som boost i 2,5 sekunder, og ved bruk av «launch control». Samlet dreiemoment er 630 Nm.

I RS e-tron GT yter frontmotoren også 175 kW (238 hk), mens den bakre her kan levere hele 335 kW (456 hk). Samlet ytelse er 440 kW (598 hk), og maksimalt dreiemoment er 830 Nm. I boost-modus yter RS-drivlinjen 475 kW (646 hk).

Erfaring fra ekstreme arenaer

– Når Audi Sport sitter i førersetet i utviklingen av en ny bilmodell, kan du forvente et resultat som bærer med seg flere tiår med erfaring fra ekstreme arenaer. Audi e-tron GT har allerede blitt et ikon for oss, og det er bare å glede seg for kundene som allerede 18. februar kan besøke våre forhandlere og bestille drømmebilen, sier Sinervo.

Motorene i Audi e-tron GT er synkronmotorer med permanente magneter (PSM). Det gir høy effektivitet. Den bakre motoren leverer kreftene gjennom en totrinns girkasse. Sammen med motorenes boost-funksjon, muliggjør dette både de ekstreme akselerasjonsressursene, og at føreren kan velge å start i 2. gir for høyere effektivitet.

Rekkevidde: 100 nye km på fem minutter

Batteriet på 86 kWh netto (93 kWh brutto) gir rekkevidde er på inntil 488 km ved blandet kjøring (WLTP). Teknologi basert på 800 volt spenning, gjør DC-hurtiglading med opptil 270 kW mulig. Dette gjør at rekkevidden kan økes med 100 km på bare fem minutter. Under ideelle forutsetninger, tar mindre enn 23 minutter å lade fra 5 til 80 %.

Et viktig bidrag her er også at batteriet og de elektriske komponentene har en avansert termisk regulering, med fire kjølekretsløp. En effektiv varmepumpe er standard på de norske bilene. Den avanserte navigasjonstjenesten i e-tron GT spiller også på lag her. Basert på kjørestil og aktuell trafikksituasjon, vil systemet finne den beste ladestasjonen langs ruten. Ca. en halvtime før ladingen vil systemet begynne å forhåndstemperere batteriet, slik at maksimal ladeeffekt oppnås. Når du velger «raskeste rute» som navigasjonskriterie for lange reiser, inkluderer dette også ladestopp.

Audi e-tron GT har også en svært kraftfull regenerering av energi. Føreren kan med spakene på rattet styre graden av regenerering selv. Maksimalt kan 265 kW føres tilbake til batteriet ved bremsing.

Norske priser Audi e-tron GT quattro (levert Oslo)

 • Audi e-tron GT: 899.900,-
 • Audi e-tron GT Plus: 946.900,-
 • Audi e-tron GT Pro: 999.900,-

Norske priser Audi RS e-tron GT (levert Oslo)

 • Audi RS e-tron GT: 1.269.900,-

Audi e-tron GT quattro Plus har dette utstyret utover det som er standard på Audi e-tron GT:

 • Matrix-LED
 • Assistentpakke tur
 • Ryggekamera
 • Ambientebelysning, flerfarget
 • 3-eket mlf-sportsratt med flatbunn oppvarmet
 • Komfortnøkkel med alarm
 • Adaptive cruise assist med nødstoppassistent
 • Avblendbare og innklappbare utvendige speil
 • Kundefordel på kr 13.850,-

Audi e-tron GT quattro Pro har dette utstyret utover det som er standard på Audi e-tron GT:

 • Matrix-LED
 • Assistentpakke tur
 • Omgivelses kamera med parkeringsassistent
 • Adaptive cruise assist med nødstoppassistent
 • Avblendbare og innklappbare utvendige speil
 • Ambientebelysning flerfarget
 • 3-eket mlf-sportsratt med flatbunn oppvarmet
 • Komfortnøkkel med alarm
 • Lydanlegg fra Bang & Olufsen
 • Head-Up display
 • Audi Phone Box
 • Adaptiv luftfjæring
 • Varmeseter bak
 • Kundefordel på kr 27.440,-

Audi RS e-tron GT har dette utstyret utover det som er standard på Audi e-tron GT:

 • RS-emblemer
 • Carbid-bremser
 • Adaptiv Luftfjæring
 • 20» 5-dobbeleiket ofsett-design i platinagrå
 • Avblendbare og innklappbare speil med memo
 • Utvendige sorte speilhus
 • Matrix-LED-hovedlys
 • Sort utvendig optikk
 • Sportsseter plus med 14-veis elektrisk justering med minne
 • Seter i skinn/microfiber dinamica
 • Innvendig dekor i palladium sølv effektlakk
 • 3-eiket mlf-ratt med flat bunn i alcantara
 • Elektrisk høyde- og lengderegulering av rattstammen
 • Belyste innstigningslister med aluminiumsdekor foran og bak
 • Lydanlegg fra Bang & Qlufsen
 • e-tron Sportsound
 • Variabel differensiallås på bakakselen

Foto: Audi