Volkswagen åpner for salget av nye ferdigspesifiserte modeller av ID.4.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Viktige fakta:

  • To motoreffekter: 125 kW (170 hk), eller 150 kW (204 hk)
  • To batteristørrelser: 52 kWh, eller 77 kWh
  • Syv ferdigspesifiserte modeller, med priser fra 359 700 eks. leveringskostnader
  • Leveringer til norske kunder fra mai/ juni 2021
  • Levering av lanseringsmodellene, ID.4 1st og ID.4 1st Max, starter i løpet av mars

De to lanseringsmodellene ID.4 1st og ID.4 1st Max har vært en stor suksess i Norge. Nå er også det begrensede antallet av disse sluttsolgt fra fabrikk. Derfor åpner Volkswagen for bestilling av to, nye, ferdigspesifiserte modeller basert på to motoreffekter og to batteristørrelser.

  • ID.4 Pure Performance
  • ID.4 Pro Performance

ID.4 Pure Performance

Den nye innstegsmodell blir ID.4 Pure Performance. Den vil ha et batteri på 52 kWh (netto), noe som gir en rekkevidde på inntil 343 km (WLTP). Motoreffekten er på 125 kW (170 hk), som gir friske ytelser: Akselerasjonen 0-100 km/h går på 9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 160 km/h.

ID.4 Pure Performance kan lades med inntil 7,2 kW AC (hjemmelader), eller 100 kW DC hurtiglading. Varmepumpe er ekstrautstyr på innstegsmodellene som er basert på den minste batteripakken.

Mye utstyr også i innstegsmodellen

Innstegsmodellen blir tilgjengelig i to ferdigspesifiserte utstyrsversjoner, ID.4 City og ID.4 Style. Allerede som City vil ID.4 ha svært mye utstyr som standard, for eksempel LED-lykter, 18-tommers lettmetallfelger, førerasistentsystemene «Front Assist» og «Lane Assist». ACC er også inkludert. Det inkluderer også sikkerhetssystemene «Pre-crash» kollisjonsbeskyttelse, tretthetsvarsling og bremse- og svingassistent for møtende trafikk når kjørebanen krysses.

Det karakteristiske innvendige lyssystemet, «ID. Light», er standard, sammen med navigasjon med 10’’ infotainmentskjerm, trådløs «App-connect», stemmestyring, nøkkelfri start og trafikkskiltgjenkjenning. Alle som bestiller de forhåndskonfigurerte modellene, får også tre års mobilitetsgaranti inkludert.

Utstyrsversjonen Style vil gi mulighet for oppgraderinger av interiøret, samt inkludere en Designpakke med blant annet lyslist mellom frontlyktene og LED-Matrix hovedlykter, en Komfortpakke + med blant annet 3-soners klimaanlegg og variabelt bagasjeromsgulv og utvidede førerassistentsystemer med blant annet ryggekamera og Keyless Access.

Pro Performance i fem utgaver

ID.4 Pro Performance har en batterikapasitet på 77 kWh netto energiinnhold, og en motor med 150 kW (204 hk) effekt. Rekkevidden her blir på inntil 517 km (WLTP). 0-100 km/h går på bare 8,5 sekunder, mens toppfarten også her er elektronisk begrenset til 160 km/h.

Pro Performance leveres i fem ferdigspesifiserte utstyrsversjoner. Alle har varmepumpe for oppvarming av kupe og batteri som standard. De 5 modellene vil kunne lades med inntil 11 kW AC (hjemmelading), mens hurtiglanding kan gjøre med inntil 125 kW DC. Det betyr at 38 minutters ladestopp gir inntil 320 nye kilometer rekkevidde (WLTP).

ID.4 Life vil ha tilsvarende standardutstyr som City, med Infotainmentpakke og Komfortpakke inkludert. Businessmodellen vil gi mulighet for interiøroppgraderinger, og inneholder både Designpakke og Førerassistentpakke.

Utstyrsversjonen Family vil utover dette ha Designpakke plus med panoramaglasstak og varme- og støyisolerende glass i sideruter og bakruten, og Komfortpakke + med blant annet 3-soners klimaanlegg.

Toppmodeller med ny teknologi

ID.4 Tech vil i tillegg til dette ha Infotainmentpakke +, med head-up display og AR-funksjonalitet (augmented reality), og navigasjonssystemet «Discover Max» med 12-tommers skjerm. Utstyrsnivå Tech har også Førerassistentpakke +, med blant annet «Side Assist», adaptiv cruisekontroll med «stop&go»-funksjonalitet, og Area view områdevisning med ryggekamera.

Toppmodellen ID.4 Max vil i tillegg til alt dette ha Top Sport interiør og pakken Sport +, som inkluderer progressiv styring og adaptivt understell (DCC) med valg av kjøreprofiler.

På et senere tidspunkt vil Volkswagen også lansere en ny og enda mer kostnadsgunstig inngangsmodell av ID.4, med noe mindre motoreffekt.

Ferdigspesifiserte ID.4-modeller

City Pris ekskl. frakt og levering:

Pure Performance 52 kWh 170HK 359 700,-

Style

Pure Performance 52 kWh 170HK 399 800,-

Life

Pro Performance 77 kWh 204 HK 416 100,-

Business

Pro Performance 77 kWh 204 HK 450 900,-

Family

Pro Performance 77 kWh 204 HK 461 400,-

Tech

Pro Performance 77 kWh 204 HK 490 000,-

Max

Pro Performance 77 kWh 204 HK 508 600,-