Kia e-Niro er rangert som nummer én blant volummerkene i amerikanske J.D. Powers undersøkelse av eiertilfredshet blant elbileiere i 2021. Electric Vehicle Experience (EVX) er J.D. Powers første undersøkelse i sitt slag, og nærmere 10 000 elbileiere ble spurt om blant annet eierkostnader, rekkevidde og kjøreglede for å fastslå sannsynligheten for gjentatt kjøp og anbefaling av elbil.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

– Dette er en viktig anerkjennelse for e-Niro, og den kommer på toppen av undersøkelser i Norge som viser at eierne av Kia e-Niro er de mest fornøyde, sier Irene Solstad, adm. direktør for Kia i Bertel O. Steen.

Forbereder lanseringen av 11 nye elbiler

I Elbilforeninges store undersøkelse «Elbilisten 2020» tronet også e-Niro helt på topp med de mest fornøyde eierne.

Å bli kåret til vinner i EVX-undersøkelsen viser hvor godt våre elbiler er mottatt i markedet, også utenfor Norge. Det posisjonerer oss svært godt for fremtiden når vi nå forbereder lanseringen av 11 nye elbiler innen 2025. Allerede til høsten kommer en helt ny elektrisk crossover med enda bedre rekkevidde, raskere lading og mange nye funksjoner, sier Irene Solstad.

Store investeringer

Kia retter blikket mot fremtiden og arbeider videre med sin «Plan S». Konsernet skal innen 2025 investere 25 milliarder USD i elektrifisering, mobilitetstjenester, nettbaserte tjenester og selvkjøringsteknologi.

Kia e-Niro er en romslig og praktisk crossover som er en perfekt familiebil; den har godt bagasjerom, tillatt takvekt på 100 kg samt tilhengervekt på 300 kg. Både Kia e-Niro, og den litt mindre Kia e-Soul, er av bilene på markedet med god rekkevidde, og er meget godt utstyrt. Begge modeller er på lager og har kort leveringstid.

Om undersøkelsen:

Den amerikanske eiertilfredshetsundersøkelsen EVX, som ble gjennomført i samarbeid med PlugShare, undersøker de viktigste egenskapene som påvirker hvordan elbileiere opplever å kjøre elbil. EVX-indeksen måler elbileiernes tilfredshet på en skala fra 1 til 1000 for premiumsegmentet og for volumsegmentet ved hjelp av sju faktorer: hvor nøyaktig den oppgitte rekkevidden er, tilgang til offentlige ladestasjoner, rekkevidde, eierkostnader, kjøreglede, hvor enkelt det er å lade hjemme og bilens kvalitet og pålitelighet. Årets undersøkelse ble utført fra oktober til november i 2020 og omfattet 9632 eiere av elbiler og ladbare hybrider fra modellår 2015 til 2021.