Under tre måneder har gått siden verden fikk se IONIQ 5 for første gang, og de
3 000 første europeiske kundene fikk bestille sin IONIQ 5 Project 45. Nylig rullet første båtlass med IONIQ 5 i havn i Norge.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Få måneder etter verdenslanseringen av IONIQ 5 i februar 2021, har de første bilene allerede kommet til Norge. Fredag 14. mai ankom flere hundre IONIQ 5 havnen i Drammen, og dermed starter kundeleveringer av IONIQ 5 Project 45 i løpet av kort tid.

IONIQ 5 er allerede en stor suksess for Hyundai, og i etterkant av verdenslanseringen ble det fort tydelig at elbilen satte nye rekorder for Hyundai. Aldri før har en bil fra merket generert mer interesse fra europeiske kunder like etter lanseringen enn IONIQ 5.

Hyundai IONIQ 5 på plass i Norge:

14 000 nordmenn på liste

Aller størst var trolig interessen blant norske kunder, som allerede før verdenslanseringen hadde vist enormt engasjement. Hele 14 000 nordmenn hadde meldt seg som interessenter på forhånd.

Svært mange av disse interessentene ville også reservere lanseringsmodellen IONIQ 5 Project 45, som ble sluppet i forbindelse med verdenspremieren. Bilen var tilgjengelig i et begrenset volum på 3 000 enheter for fem europeiske markeder; Frankrike, Nederland, Storbritannia, Tyskland og Norge.

Får Hyundai INONIQ 5 om kort tid

Da fordelingen av de 3 000 bilene var klar, viste det seg at norske kunder stakk av med en andel på hele 42 prosent av volumet. Dermed kan de første av nærmere 1 300 nordmenn forvente sin IONIQ 5 Project 45 i løpet av kort tid, og samtlige kunder vil stolt kunne hente ut sin IONIQ 5 Project 45 i løpet av sommeren.

Ordinært salg av IONIQ 5 startet mandag 3. mai med svært attraktive priser på den revolusjonerende elbilen, og allerede har et stort antall norske kunder skrevet kontrakt.

Fra start tilbys bilen med stort batteri, full utstyrspakke som standard og valget mellom bak- og firehjulstrekk

Hyundai IONIQ 5

En helt ny generasjon elbil

IONIQ 5 er en romslig crossover i det populære familiesegmentet, og er den første modellen ut på Hyundais helt nye dedikerte elbilmodellportefølje IONIQ. Den helt nye modellen setter en ny standard og redefinerer elbilmarkedet med sine innovative og banebrytende funksjoner.

IONIQ 5 er bygget på Hyundais helt nye dedikerte elbilplattform E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Bilen plasserer seg størrelsesmessig midt mellom TUCSON og SANTA FE i Hyundais modellportefølje, og er en svært romslig familiebil med sine 4 635 mm i lengde og 1 890 mm i bredde. Bilen har samtidig solid crossover-bakkeklaring på 160 mm, og hele 170 mm opp til batteripakken. Akselavstanden og bredden gjør at interiøret er romslig som en bil i klassen over, altså i D SUV-segmentet.

Lader raskt

Bilen har støtte for lading på både 400V og 800V helt uten adaptere eller omformere, og byr dermed på verdens første multiladesystem av sitt slag.

På en lynlader kan IONIQ 5 lades fra 10 til 80 prosent på bare 18 minutter. Det tar under 5 minutter å lade opp 100 kilometer ekstra rekkevidde (WLTP).

God rekkevidde for Hyunda IONIQ 5

IONIQ 5 Long Range har rekkevidde på inntil 481 kilometer som bakhjulstrekker, og inntil 460 kilometer som firehjulstrekker. Med bakhjulstrekk leverer bilen 350 Nm dreiemoment og 217 hestekrefter. I firehjulstrekkeren økes dette til hele 605 Nm dreiemoment 305 hestekrefter. 0-100 km/t går unna på henholdsvis 7,4 og 5,2 sekunder.

IONIQ 5 Long Range kan trekke tilhenger på 1 600 kilo, uavhengig av om bilen har bak- eller firehjulstrekk. Kombinert med fleksibiliteten og den innvendige plassen gjør dette IONIQ 5 til en av de virkelige lederne i det elektriske familiebilsegmentet.

– IONIQ 5 byr i tillegg på suveren plassutnyttelse, masse ny teknologi og flere helt nye utstyrselementer. Blant annet har bilen et augmented reality head-up display på hele 44’’, i tillegg til våre helt nye og svært komfortable avslapningsseter som kan legges tilbake til en nullgravitasjonsposisjon. Bilen er naturligvis også utstyrt med det aller siste av aktive førerassistent- og sikkerhetssystemer, så vel som omfattende lyddemping og komfortelementer som lydanlegg fra BOSE, sier Produkt- og PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai.

IONITY inkludert

Alle kunder i en periode få med gratis 12 måneders IONITY-abonnement når de kjøper sin IONIQ 5. Dermed kan IONIQ 5-kunder lade på IONITY-stasjoner for bare 1,65 kroner per kW (priser gjeldende per april 2021). IONITY-abonnementet er en del av Charge MyHyundai, og gir rabatterte ladepriser i hele Europa.