Konseptbilen Volvo Concept Recharge er en veiviser for neste generasjon helelektriske Volvoer.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Volvos første generasjon elbiler har samme gulv som selskapets bensindrevne biler. Dette krever at plass og proporsjoner balanseres for å kunne brukes med både et batteri og en forbrenningsmotor. Den neste generasjonen av helelektriske biler fra Volvo – som innledes med Volvo Cars neste helelektriske SUV – kommer til å ha flate gulv, slik vi nå ser i Concept Recharge.

1000 km i rekkevidde

I nær fremtid innleder Volvo et samarbeid med det ledende svenske batteriselskapet Northvolt for å øke energitettheten i batteriene sine med opptil 50 prosent sammenlignet med hva som er tilgjengelig på markedet i dag. Senere i dette tiåret satser Volvo også på å bryte den magiske grensen for energitetthet på 1000 Wh/l, og med det oppnå en reell rekkevidde på 1000 km.

De nåværende ladetidene forventes å være nesten halvert innen 2025, takket være bedre batteriteknologi og løpende forbedringer av programvare og ladeteknologi.

Volvo Concept Recharge

Bedre plass

Ved å fjerne motoren og erstatte den med et batteri under det flate gulvet har designerne gitt bilen større hjul og utvidet avstanden mellom dem. Resultatet er kortere overheng og mye bedre plass i kupeen, blant annet et stort oppbevaringsområde mellom forsetene.

Den tradisjonelle grillen er erstattet med en skjoldaktig struktur, støttet av en ny tolkning av Volvo Cars’ Tors hammer-design på hovedlyktene. Disse har nå en ren grafisk utforming, muliggjort av den nyeste HD-teknologien, og åpner seg i mørke for å avdekke hovedlyktenhetene.

Volvo Concept Recharge

En ny type kjøretøy

De klassiske vertikale baklyktene spiller på merkets sterke designarv, men er gjenoppfunnet med et sett av vinger som strekkes ut i høyere kjørehastigheter for å forbedre den samlede aerodynamikken ytterligere.

– Vår Concept Recharge representerer et manifest for Volvos helelektriske fremtid, og en ny type kjøretøy. De nye og moderne proporsjonene går hånd i hånd med økt allsidighet og viser hva som er mulig å oppnå med teknologi når vi snakker om design, sier designsjef Robin Page.

En stor 15-tommers stående berøringsskjerm utgjør midtpunktet i en ny og forbedret brukeropplevelse for selskapets neste generasjons tilkoblede infotainment-system. Teknologien er utviklet så den skal være logisk og intuitiv å bruke, og bidrar til å skape en uforstyrret og komfortabel kjøreopplevelse.

Skandinavisk stuefølelse

– Inne i Concept Recharge har vi skapt en ekte skandinavisk stuefølelse. Interiøret kombinerer vår nyeste teknologi med vakre, bærekraftige og naturlige materialer. Alle deler av interiøret er et lite kunstverk i seg selv, og kunne stått alene som et individuelt møbel i et rom. Vi bruker de nyeste teknologiene, men ikke for deres egen skyld. Vi legger alltid vekt på de fordelene teknologiene kan føre med seg, sier Page.

Sist, men ikke minst, representerer Concept Recharge også Volvos sikkerhetsambisjoner for årene som kommer. En LiDAR-sensor, bygd av teknologiselskapet Luminar og en viktig del av Volvos plan for kommende trygg selvkjøringsteknologi, er plassert i en optimal posisjon på taket for å samle informasjon om omgivelsene rundt bilen.

– Med Concept Recharge viderefører vi Volvos rike designarv på en moderne og frisk måte gjennom overgangen til vår helelektriske fremtid. Den representerer alt vi tror at kundene ønsker seg fra en helelektrisk Volvo, og vi gleder oss til å ta denne filosofien i bruk i vår neste generasjon biler, avslutter Robin Page.