Volvo Cars bekrefter nå rekkevidden på selskapets første helelektriske crossover og den blir lengre enn de 420 kilometerne som ble estimert ved lanseringen.

Meld deg på elbilnyheter.no sitt nyhetsbrev for ukas beste saker

Volvo C40 Recharge Twin får en rekkevidde inntil 444 kilometer i henhold til den europeiske testprosedyren, WLTP. C40 Recharge Twin, modellen som nå er til salgs i Norge, får en WLTP-rekkevidde inntil 441 kilometer ettersom den norske salgsversjon kommer med et utstyrsnivå og spesifikasjoner som er tilpasset nordiske forhold.

Levering i januar

Volvo Cars har startet produksjonen av C40 Recharge ved produksjonsanlegget i belgiske Gent, og kundeleveringer er forventet å starte i januar. C40 Recharge er Volvo Cars’ andre helelektriske modell, og den nyeste i en rekke av elbiler som skal lanseres de kommende årene. I 2030 skal Volvo Cars utelukkende produsere helelektriske biler.

  • Startprisen på C40 Recharge Twin er 554.900,- kroner før tilvalg ved kjøp. 
  • Abonnementsprisen starter på 6890,- kroner pr mnd. før tilvalg for Fixed (tre års bindingstid) og 7890,- kroner pr mnd. før tilvalg for Flex (3 måneders bindingstid). 

Høyt utstyrsnivå

Volvo har redusert kompleksiteten i produkttilbudet og tilbyr nå de beste og mest populære utstyrsvariantene på C40. C40 Recharge Twin blir lansert med det høyeste utstyrsnivået til Volvos elbiler.

Av utstyr leveres C40 Recharge med blant annet varmepumpe, adaptiv cruise control, pilot assist, blindsonevarsler, elektrisk førersete med minne, tåkelys, aktive piksel-LED hovedlys, induktiv lader, panoramatak, elektrisk passasjersete, oppvarmet ratt og seter foran og bak, 360-graders parkeringskamera og premium lydanlegg fra Harman Kardon som standard. 

Egenskaper som passer Norge 

Som XC40 Recharge Twin, har C40 Recharge Twin to motorer, en foran og en bak, og kommer med AWD (firehjulsdrift) som standard. De to motorene gir en samlet effekt på 408 hestekrefter og et dreiemoment på 660 Nm. Bilen går fra 0 – 100 på 4,9 sekunder. Toppfarten til C40 er begrenset til 180 km/t av sikkerhetsmessige hensyn.

– C40 Recharge Twin leverer mange av de egenskapene norske kunder ønsker seg og har en spennende og moderne design. Det er en høyreist crossover med god rekkevidde, masse kraft, firehjulsdrift, høy bakkeklaring, infotainment fra Google og mulighet for hengerfeste, sier Trosby. 

Batteriet i C40 Recharge Twin er på 78kWh (nominelt). Volvo C40 Recharge kommer med mulighet for AC-lading opptil 11kW og DC-lading opptil 150kW. Det blir mulig å bestille C40 Recharge Twin med tilhengerfeste og tillatt tilhengervekt er 1800 kilo.  

Unikt design, uten skinn 

Volvo C40 Recharge gir kundene mange av fordelene til en SUV, men har en lavere og slankere crossover-design. Bilen er basert på den skalerbare Compact Modular Architecture-plattformen (CMA), som Volvo XC40 også er bygget på. C40 er den første Volvo-modellen i historien som kun blir tilgjengelig i en helelektrisk utgave.  

På bakenden til C40 Recharge finner man et helt nytt design, som springer ut fra den nedre taklinjen. På fronten finner man et nytt ansikt for Volvo Cars’ elektriske biler og frontlykter med LED-basert pikselteknologi. 

På innsiden gir C40 Recharge kundene den høye sitteposisjonen som mange Volvo-kunder foretrekker. Bilen kommer med et utvalg farge- og dekoralternativer som er unike for C40. C40 er den første Volvo-modellen som selges uten skinn i seter eller inntrekk. 

Infotainment fra Google 

Som i XC40 Recharge kommer C40 Recharge med Volvo Cars’ nye infotainmentsystem som er utviklet sammen med Google og basert på Android Automotive. Infotainmentsystemet gir sjåførene tilgang til applikasjoner og tjenester som Google Maps, Google Assistant og Google Play Store. 

C40 Recharge kommer med innebygd SIM-kort og leveres ferdigkoblet til internett. Volvo tilbyr ubegrenset databruk til bruk av bilens funksjoner og C40 vil kunne motta oppdateringer over-the-air (OTA), noe som gjør at eieren selv kan oppdatere bilen med siste funksjonalitet uten å måtte besøke et verksted. Med OTA kan Volvo også enkelt lansere ny funksjonalitet og nye oppdateringer i bilens levetid.

C40 Recharge er det siste grepet i Volvo Cars’ ambisjon om en utslippsfri fremtid. Selskapet skal lansere flere elektriske modeller i årene som kommer, og har som mål at 50 prosent av det globale salgsvolumet skal bestå av helelektriske biler innen 2025, før det blir helelektrisk i 2030.